”Hoppas det löser sig med Andrée”

Presenterades som DIF-tränare inför nästa säsong – men inget är klart än

Foto: MAGNUS SANDBERG
Andrée Jeglertz.
FOTBOLL

Andrée Jeglertz tränar sannolikhet Djurgården kommande säsong ihop med Lennart Wass.

Detta trots att Jeglertz tidigare tackat nej till just ett delat ledarskap.

– Jag hoppas verkligen att det löser sig med Andrée, säger DIF:s sportsligt ansvarige Ingvar ”Putte” Carlsson till Sportbladet.

Samtidigt söker Djurgården, som Sportbladet tidigare avslöjat, en manager.

Dagen blev lyckad sett ur djurgårdsögon. Styrelsen godkände Ingvar ”Putte” Carlssons förslag till ny sportslig organisation. Det betyder att Andrée Jeglertz troligtvis svänger om och tackar ja till delat ledarskap i tränarfrågan tillsammans med Lennart Wass.

– En dörr har öppnats. Jag vill och hoppas verkligen att Andrée vill vara med oss på den här resan. Men det är hans beslut, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

Djurgården ska ledas av manager

Tidigare tackade Jeglertz nej till DIF:s erbjudande om att dela ansvaret. Varför han verkar ha ändrat sig är oklart i dagsläget. Sportchef blir förre spelaren Stefan Alvén. Som Sportbladet tidigare avslöjat söker Djurgården en manager men den posten är än så länge inte tillsatt, meddelar klubben i ett pressmeddelande i dag.

– Jag har pratat med många och lyssnat noggrannt. Att vi ska använda oss av en manager är klart men när, var och hur är inte klart än, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

Satsar på individuell utveckling

En nyhet i Djurgården är också att Bosse Augustsson får ansvaret att leda en enhet som ska fokusera på individuell utveckling i klubben. Det är inte formellt klart men en principöverenskommelse finns. Tommy Davidsson får rollen som chef för klubbens ungdomsakademi. A-truppen kommer att bestå av 17 utespelare och två målvakter och all

fotbollsverksamhet kommer förläggas till DIF:s lokaler på Hjorthagen.

Fotnot: Sportbladet har utan framgång sökt Andrée Jeglertz för en kommentar.