Han tackar nej till Djurgården

Andrée Jeglertz nobbar delat ledarskap: ”Jag hade velat vara med och välja vem jag skulle jobba med”

Foto: bildbyrån
FOTBOLL

I dag kom beskedet:

Andrée Jeglertz, 37, lämnar Djurgården på grund av klubbens val av Lennart Wass som ny tränare.

– Jag hade velat vara med och välja vem jag skulle jobba med, säger Jeglertz till Sportbladet.

Fredagens nyhet om att Lennart Wass återkommer som djurgårdstränare efter 18 år passade inte Jeglertz. Så under eftermiddagen i dag, fyra dagar efter nyheten om Wass, offentliggjorde Jeglertz sitt beslut om att sluta:

– Jag känner så här att jag gärna fortsätter i Djurgården och jobbar. Men då vill jag fortsätta att jobba som jag gjorde sen i somras.

Påverkas ditt beslut av erfarenheterna med Zoran Lukic i våras?

– Självklart, det är den erfarenheten jag har dragit av det här året. Men ska man jobba i delat ledarskap, då vill jag vara delaktig i processen. Vi ska ha lika värderingar, se på fotboll på likadant sätt.

Längre betänketid

Turerna kring Jeglertz och Djurgården har varit många under året. Först lämnade Zoran Lukic Djurgården i våras och in kom Steve Galloway som assistent till Jeglertz. När Djurgården väl klarat sig kvar i allsvenskan kom beskedet från klubben att den vill ha ett delat ledarskap även nästa säsong.

Jeglertz sa redan då att han inte ville jobba vidare med ett delat ledarskap men han fick ändå längre betänketid när klubben presenterade den nya organisationen i fredags. Men inte heller den var i Jeglertz smak:

– Grundinställningen för mig är att jag vill vara med i den processen. Ska det vara delat ledarskap hade jag velat vara med och välja vem den andra ska vara så jag kan komplettera med mina egenskaper.

Har du tänkt på framtiden?

– Nu har det här tagit väldigt mycket energi, det var ett svårt beslut. Men nu är det taget, då får man börja på nytt.