Så tvingades Jeglertz bort från Djurgården

Dif-spelarna ställer sig bakom tränaren: ”Han gjorde så vi rättade till vårt spel”

FOTBOLL

Djurgården satte press på Andrée Jeglertz, 37, genom att kräva ett delat ledarskap.

Efter Jeglertz avsked öppnar Djurgården för att skrota idén.

– Vi får se vilket som blir bäst för Djurgården, säger sportchefen Stefan Alvén.

Lämnar Djurgården.

Den nytillträdde sportchefen Alvén har varit medveten om att Jeglertz varit osäker på framtiden. Därför har klubben redan tittat efter ersättare. Men Alvén lämnar också en lucka för att klubben kan överge tankarna på två tränare som delar ansvaret:

– Delat ledarskap är väl utgångspunkten. Sen får vi se vilket som blir bäst för Djurgården.

Vad har du för kommentar till uppgifterna att Djurgården ska ha ”kuppat” bort Jeglertz?

– Jag kan bara konstatera att det inte stämmer.

Hur ser den ekonomiska lösningen ut? Slipper ni betala något när han säger upp sig?

– Det vill jag inte kommentera. Men att han säger upp sig i och med att han inte vill ställa upp, det är ett faktum.

Spelarna besvikna

Efter Jeglertz uttåg måste Djurgården nu sätta ihop den sjunde tränarkonstellationen sedan 2004. En karusell som spelarna är rejält trötta på.

Spelarna tvingas återvända från semestern till ytterligare en ny tränarkonstellation.

– Det är väldigt tråkigt. Det är väl femte eller sjätte tränaren på 1,5 år. Det blir ingen lugn och ro utan vi måste hela tiden börja om, säger Sebastian Rajalakso.

”Måste börja om”

21-åringen säger att han helst hade sett att Jeglertz blivit kvar på sin post.

– Det är skönare om du har samma tränare hela tiden. Spelarna bygger upp ett förtroende till tränaren och han bygger upp ett förtroende för spelarna. Nu måste vi börja om igen.

Tyvärr är det så i fotbollen att man ofta byter tränare om det inte går som det var tänkt. Men man kan inte skylla på Andrée.

Fick info via sms

Spelarna befinner sig just nu på semester och informerades inte alls om rekryteringen av nye tränaren Lennart Wass.

Att Jeglertz går meddelades via ett kort sms från informationschefen Jonas Riedel.

– Det stod: Andrée kommer lämna. Det kommer vara på hemsidan inom fem minuter. Om Lennart fick vi ingen info utan det var några vänner till mig som berättade att han tar över, säger Christer Youssef.

Även Youssef beklagar att Jeglertz lämnar klubben efter bara en säsong.

– Han brann verkligen och kämpade. Han gjorde så vi rättade till mycket i vårt spel så vi fick den allsvenska platsen. Det är tråkigt för jag gillade verkligen Andrée.

FAKTA

SPELARNA: ”TRIST ATT HAN INTE FINNS MED OSS”

Mattias Jonson

– Det är en förlust. Det var han som stod upp mest under året. Han fick otroligt mycket skit men gjorde ett fantastiskt jobb och var en stor del i att vi kunde lösa situationen. Jag har varit väldigt nöjd med honom och det är trist att han inte finns med oss nästa år.

Philip Hellquist

– Det är oerhört tråkigt eftersom han är en bra tränare. Jag har lärt mig mycket under tiden vi haft honom så det är självklart tråkigt. Andrée var en tränare man kunde prata med och jag lärde mig mycket taktiskt av honom. Jag hade inte alls haft något emot att ha honom kvar.

Markus Johannesson

– Andrée har utsatts för väldigt svåra saker den här säsongen, något han får prata om den dagen han vill, men gjort ett fantastiskt jobb. Han lyckades rädda upp oss och det är synd att Djurgården inte kan gå han tillmötes. Jag hoppas av hela mitt hjärta att klubben hittar en bra lösning men jag tycker att det är en jätteförlust.

Christer Youssef

– Vi hade gärna byggt vidare på det vi avslutade förra säsongen. Han brann verkligen och kämpade. Han gjorde så vi rättade till mycket i vårt spel så vi fick den allsvenska platsen. Det är tråkigt för jag gillade verkligen Andrée.

Sebastian Rajalakso

– Det är väldigt tråkigt. Det är väl femte eller sjätte tränaren på 1,5 år. Det blir ingen lugn och ro utan vi måste hela tiden börja om. Man kan inte skylla på Andrée.