Djurgården värvar Sjölunds barndomsvän

Första nyförvärvet klart

Foto: Bildbyrån
Sjölund får sällskap av bästa polaren.
FOTBOLL

Djurgården förstärker truppen inför kommande säsong.

Klubben har gjort klart med 26-årige mittbacken Jani Lyyski från finska Vaasan Palloseura.

– Jag är kanske lite av en ”late bloomer” och har utvecklats mycket de senaste åren. Jag vill fortsätta att utvecklas och Djurgården känns som rätt miljö, säger ålänningen till klubbens hemsida.

Jani Lyyski har de tre senaste säsongerna spelat för finska Vaasan Palloseura där han varit vice lagkapten. Han beskrivs som en mittback, alternativt ytterback, som är tvåfotad och stark på huvudet.

 – Jani är en karaktärsspelare som vi kommer ha mycket nytta av, både på och vid sidan av planen. Han har en stor vilja att utvecklas och att ta nästa steg i karriären och det är roligt att han väljer att göra det i Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

Förflutet i Brommapojkarna

Lyyski är född på Åland och är barndomsvän med Djurgårdsstjärnan Daniel Sjölund. Han spelade under gymnasietiden för Brommapojkarnas ungdomslag och har även representerat Spånga IS under ungdomsåren.

– Djurgården gav ett mycket professionellt intryck och tydliga visioner. Jag är kanske lite av en ”late bloomer” och har utvecklats mycket de senaste åren. Jag vill fortsätta att utvecklas och Djurgården känns som rätt miljö för det då föreningen kommer att jobba hårt med individuell utveckling, säger Lyyski.