”Jag är ingen doldis”

Carlos Banda säker på framgångar i Djurgården

FOTBOLL

31-årige Carlos Banda tar över Djurgården.

Ett okänt namn för många men huvudpersonen själv tycker inte att det är en konstig utnämning.

– Jag är ingen doldis eller orutinerad. Jag har hållit på med det här på elitnivå i nio år. Jag vet att jag har det som krävs, säger Banda till Sportbladet.

Foto: DIF TV

Banda kommer närmast från Hammarbys juniorlag och har innan det tränat ungdomslag i Hammarby och Brommapojkarna. Som spelare är den främsta meriten spel i division 2 med Café Opera.

– Men jag är inte orutinerad eller någon doldis. Jag har jobbat med det här i nio år på elitnivå. Kanske inte allsvensk nivå men jag har över 1000 träningar i bagaget och det finns tränare i allsvenskan med kortare karriärer. Jag kan det här jobbet och vet vad jag kan, säger Banda.

”Ville ha mig redan i somras”

31-åringen säger att Djurgården tog den första kontakten redan i somras. Det handlade till en början dock bara om ett allmänt intresse från Djurgårdens sida.

– De ville ha in mig i organisationen redan i somras. Att det sedan blev den här befattning har klarnat den senaste månaden och veckorna. Det fanns en vakans i A-laget och de ansåg att jag var lämpad för den. Jag hade ett utgående kontrakt med Hammarby och det här har varit på gång ett tag.

”Jag är en yrkesman”

Att han kommer från just Hammarby kan ses som kontroversiellt.

– Men jag är en yrkesman. Jag håller inte på något lag utan är lojal mot den klubb jag jobbar med. Det måste man vara i modern fotboll som branschen ser ut.

Banda och Lennart Wass har under dagen suttit i möte med den sportsliga ledningen för att lägga upp planen för säsongen. Trupp, träningsläger och spelsystem diskuteras men än så länge är inga beslut tagna.

”Jag har det som krävs”

– Jag vill spela passningsorienterat och utifrån det skapa målchanser och ta poäng i varje match. I dag vill alla spela som Barcelona men man får samtidigt vara realistisk. Men jag vill spela passningsorienterat

med mycket kombinationer.

Att självförtroendet finns där rådet det ingen tvekan om.

– Jag har det som krävs. Det vet jag.