Assyriska: ”Är väl en månadslön för dem”

Lorentzson frågande till straffet

FOTBOLL

Assyriskas Martin Lorentzson var en av dem som fick ta emot slag när Djurgårdens fans stormade planen efter kvalmatchen till allsvenskan 8 november.

Han tycker att straffet på 200 000 kronor i böter och en match utan publik är för milt.

– Det känns inte så jättehårt. Det är väl en månadsön för dem, säger Lorentzson till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Martin Lorentzson.

Lorentzon och tre andra Assyriskaspelare fick ta emot slag från fansen som stormade planen efter Djurgårdens kvalvinst. För incidenten straffas Djurgården med en match utan publik och 200 000 kronor i böter.

”Inte så jävla hårt”

– Det känns inte så jättehårt. En match utan publik är väl lite hårdare men 200 000 är inte så jävla mycket. Det är väl en månadslön för dem, säger Martin Lorentzson.

– Men det tråkigaste är att det bara är Djurgården som klubb som råkar illa ut och inte de enskilda personerna som gjorde grejerna. Om de inte får tag på dem är det ju bara Djurgården som straffas.

”Förbundet gör det för lätt för sig”

Svenska fotbollsförbundet straffar aldrig enskilda fans utan det är upp till klubbarna att försöka få sitt bötesstraff utbetalt av gärningsmännen via civilrättsliga åtgärder. Lorentzon tycker att förbundet gör det

för lätt för sig.

– Det känns som det. Något måste hända så att det blir hårdare straff för de personer som springer in. Det skulle underlätta för klubbarna också.