Finländsk trio till Djurgården

Så ska Djurgården lyfta i allsvenskan: tre finländare

Foto: Bildbyrån
Kasper Hämäläinen klar för Djurgården.
FOTBOLL

Nu börjar det hända saker i Djurgården.

I dag blev det klart att klubben knyter till sig tre finländska spelare: Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo och Joona Toivio ska lyfta Djurgården i allsvenskan.

Innermittfältaren Kasper Hämäläinen är 23 år gammal och är en finsk landslagsspelare. Han kommer närmast från TPS Åbo, där han har varit en av lagets viktigaste spelare, och kontraktet med Djurgården är på fyra år.

”Jag pratar dessutom svenska”

– Djurgården har visat stort intresse och har imponerat på mig som klubb, jag ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas här. Jag pratar dessutom svenska så det blir lätt att komma in i ett svenskt lag, säger Hämäläinen till dif.se.

Provträningen gav resultat

Den andra finländaren, 24-årige Joel Perovuo, är desto mer bekant för Djurgårdsfansen. Han provtränade med klubben tidigare i vintras och har nu alltså skrivit på ett treårskontrakt. Han kommer närmast från FC Honka, är mittfältare och rapporteras ha ett mycket bra tillslag.

DIF: Han är en karaktärsspelare

Den tredje spelaren, 21-årige mittbacken Joona Toivio, kommer närmast från Holland och andraligalaget Stormvogels Telstar. Kontraktet är på fyra år och Toivio spelade med det finska U21-laget i sommarens EM-slutspel.

– Joona är en mycket intressant finsk spelare, en karaktärsspelare som ofta fungerat som lagkapten i sina lag. Han är spelskicklig och väldigt bra på att behandla bollen, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

Finlands förbundskapten Stuart Baxter har hjälpt Djurgården när det gäller information kring de finländska spelarna.

FAKTA

Snabba fakta om finländska trion

Kasper Hämäläinen

Född: 860808

Nationalitet: Finland

Längd/vikt: 187 cm/77 kg

Kommer från: TPS Åbo

Joel Perovuo

Född: 850811

Position: Mittfält

Längd/vikt: 187/79

Nationalitet: Finland

Joona Toivio

Född: 880310

Position: Mittback

Längd/vikt: 186 cm/81 kg

Kommer från: Stormvogels Telstar (utlånad från AZ Alkmaar)

Källa: dif.se.

ARTIKELN HANDLAR OM