”Vi har varit för naiva”

Dif-tränaren sågar sig själv

1 av 2
Fastnat Djurgårdens tränare Lennart Wass erkänner att laget saknat en reservplan.
FOTBOLL

Djurgårdens tränare tar skulden för de dåliga resultaten.

Inför dagens möte med Trelleborg erkänner Lennart Wass att laget har fastnat i kortpassningsspel och saknat en reservplan.

– Hade jag hållit på längre tid i klubben hade jag nog haft två spelsätt. Nu har vi tränare varit lite naiva, säger han.

Djurgården skulle byggas om från grunden.

När tränarna byttes ut och fyra finländare köptes in för säsongen var idén tydlig: bort med långbollarna, fram med kortpassningarna. Finliret har hittills gett två poäng på fyra matcher.

I dag möter Djurgården Trelleborg och Lennart Wass vägrar rucka på grundtanken.

”Spelat som jag tänkt”

– Vi har spelat som jag har tänkt, men inte fått så mycket poäng. Nu måste vi ha ett väldigt aktivt passningsspel och inte lita på att vi ska kämpa ner dem i fösta hand. Kämpa gör alla, men det är inte huvudingrediensen i strategin, säger han.

Är inte problemet det omvända: att ni försöker passa när planerna kräver rejälare lösningar?

– Man kan tycka det mot BP, när planen var dålig. Och mot Helsingborg. Där gjorde vi nog fel. Självklart har vi lärt oss av de misstagen, att vi inte kunde förändra oss när planen inte duger. Vi måste ha en reservplan, det borde vi ledare ha varit tydligare med.

Har ni en reservplan klar mot Trelleborg?

– Ja. Jo. Men vi har kanske inte lagt ner tio-tjugo-trettio timmar på det.

Touma tränar

Mittfältarna Sharbel Touma, Daniel Sjölund och Sebastian Rajalakso tränar alla för fullt, men saknar matchtempo och kommer inte spela 90 minuter i dag. Hur laget formeras bestämmer tränarna Lennart Wass och Carlos Banda efter dagens värmning.

ARTIKELN HANDLAR OM