Jonson snart redo för blixtcomeback

Viktige Dif-kuggen hoppfull

FOTBOLL

Nu har Djurgården vind i seglen. Tre poäng i måndags, och Mattias Jonson är redo för blixtcomeback redan om två veckor:

– Det känns bra nu. Vi tog en otroligt viktig seger sist, säger Jonson.

I mars var det tungt för Djurgården. Laget inledde med fyra matcher utan seger, och Mattias Jonson slog upp sin lårskada precis när han skulle göra comeback hemma mot Helsingborg.

– Vid skadetillfället var jag jävligt låg. Det har varit lite segt men jag har varit positiv hela tiden.

Snabba rehabilitering

När Jonson skadade sig talades det om att han skulle missa hela vårsäsongen. Men rehabiliteringen har gått snabbare än så. Redan på måndag räknar Jonson med att träna för fullt, och en vecka senare ska han vara tillbaka på riktigt, i bortamötet med Malmö FF.

– Jag vill gärna ha en hel vecka innan jag går igång med match, säger Jonson.

Jonsons skadeproblem har varit enorma de senaste säsongerna. I fjol spelade han bara åtta allsvenska matcher. Men hans betydelse gick inte att överskatta. Det var till slut han som säkrade den allsvenska platsen med ett mål i förlängningen i kvalet mot Assyriska i höstas.

”Spelet växte”

Efter den svaga inledningen av allsvenskan tror Jonson att Djurgården är på gång:

– Vändningen kom kanske lite i Göteborg. Sen var det en otroligt viktig seger sist. 3-0 speglar ju inte chanserna helt men jag tycker att vårt spel växte.

Förutom Jonson är det även positiva rapporter kring Sebastian Rajalakso. I förrgår spelade han 60 minuter med U21-laget och enligt tränaren Carlos Banda är Rajalakso redo att spela redan i dag.

Däremot blir det inget spel för Christer Youssef. Han åkte på en smäll i segermatchen mot Trelleborg och är inte med i truppen mot Elfsborg.