Touma från start mot Åtvidaberg

Får chansen efter fyra matcher på bänken

Foto: Foto: Bildbyrån
Måljubel Sharbel Touma glädjs med sina lagkamrater i vinst matchen mot Åtvidaberg. Jakten på fler mål och normalformen går vidare i kväll för Touma och Djurgården.
FOTBOLL

Fyra matcher på bänken fick räcka.

I dag debuterar Sharbel Touma som vänsterytter i Djurgårdens startelva.

– Hur bra jag är kommer visa sig efter ett par matcher från start, säger han.

Premiären mot BP var ringrostig och varade i tio minuter. Sedan dess har det kontroversiella nyförvärvet Sharbel Touma fått lite mer speltid för varje match.

Nu har han vunnit tränaren Lennart Wass förtroende och får i dag mot Åtvidaberg göra premiär i startelvan.

”Har legat i”

– Jag har legat efter i matchträningen, men nu känns det som att det är dags. På träningen är jag likvärdig med killarna nu, det är bara att få upp matchtempot som gäller, säger Touma.

Det har tagit tre veckor att spela in dig i laget. Är det mer än väntat?

– Normalt tar det inte lång tid för mig, jag har en lättränad kropp. Men det är speciellt med nya lag, man måste lära känna spelarna och det har tagit någon vecka. Och så har jag skyndat försiktigt för att inte gå sönder nu i början.

Nykomponerad elva

Djurgården har roterat spelare under våren och i dagens nykomponerade elva är också Christer Youssef tillbaka i anfallet. För Sharbel Touma är det inte bara en jakt på nya poäng, utan en jakt på normalformen.

– Även om man har spelat fotboll hela sitt liv tar det ett par matcher att vänja sig vid vissa situationer. Jag gör mycket i hög fart och ibland vid passningarna känner jag ”fan, normalt sitter det där”. Det är smågrejer. Ändå känns det redan skitbra så jag är ganska nära formen.

Hur trivs du till vänster i anfallet?

– Bra, men vi skiftar positionerna: Höger, vänster, in i mitten, vänster igen.