Så ska de rädda Jonssons säsong

”Vi har lärt oss av tidigare bakslag”

FOTBOLL

MALMÖ. Tung förlust mot Malmö.

Då har Djurgården en specialplan för att få Mattias Jonson i spel den kommande veckan – och för att sedan hålla stjärnan hel.

– Han har fått en individuell träningspulsering så att hans kropp och hans baksidor ska kunna hålla, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda.

Mattias Jonsson.

Efter åtta poäng på åtta matcher är Djurgården återigen indraget i den allsvenska bottenstriden.

Samtidigt är laget svårt sargat av skador på nyckelspelare – men trots 12 borta mot Malmö i går ser fram­tiden ljusnande ut för Djurgården.

Målvakten Pa Dembo Touray är bara dagar från comeback. Och storstjärnan Mattias Jonson, som ännu inte spelat en sekund i årets serie, är åter i träning.

– Jonson har tränat de två senaste passen fullt ut, säger Carlos Banda.

Eget träningsschema

Den förre landslagsspelaren Jonson kommer att få ett helt eget träningsschema under resten av säsongen. Allt för ett den rutinerade stöttespelare ska kunna göra så stor nytta som möjligt på planen för Djurgården.

– Vi har lärt oss läxan av tidigare bakslag och Mattias kommer att få en egen träningspulsering. Har vi exempelvis kört ett hög­intensivt träningspass måste Jonson vara ledig dagen efter, för han är inte 18 år längre, säger Banda som har gått hopp om att se Jonson i allsvenskan väldigt snart.

– Det är inte alls omöjligt med spel den kommande veckan.

Kan tvingas operera

Det samma gäller för Pa Dembo Touray.

– Dembo behöver ett par träningar fullt ut sedan är han matchklar med den rutin och den skickighet han besitter.

– Det rör sig om dagar, säger Banda.

För Daniel Sjölund är läget mer komplicerat. Hälskadan har visat sig vara en benbit som skaver och en operation kan komma att bli nödvändig.

– Beslut tas i dagarna. Blir det operation är Sjölund tillbaka efter VM-uppehållet, säger Banda.