Mattias Jonson kan tvingas lägga av

”Inte så jättesugen på rehab-träning längre”

FOTBOLL

I dag möter Djurgården Kalmar i omstarten av allsvenskan.

I hemmalaget kan kvalhjälten Mattias Jonson finnas med. Allt beror på om kroppen håller – både för matchen och framtiden.

– Jag säger inte att det här är sista säsongen. Allt hänger på hur min kropp känns, säger Mattias Jonson.

Mattias Jonson har haft ett par skadefyllda säsonger bakom sig.

Förra året gjorde han bara ett tiotal matcher, men han var tillbaka i Djurgårdens sista kvalmatch mot Assyriska. Där visade han att han platsar än. Problemet är att hans kropp säger i från.

”Hösten blir viktig”

– Jag gjorde åtta matcher förra året, resten var rehab. Som 36-åring känner man att man vill spela så mycket som möjligt i slutet. Jag är inte så jättesugen på att köra så där jättemycket rehab-träning längre.

Vad krävs för att du ska fortsätta spela?

– Allt beror på hur mycket jag får spela. Hela hösten blir viktig att se om jag håller ihop. Gör jag inte det ligger det nära till hands att det här blir sista säsongen. Mitt kontrakt går ut och jag är fullt medveten om att om jag inte spelar i stort sett alla matcher och inte är frisk, då finns det inga möjligheter för mig att spela fotboll i framtiden.

Hur skulle det kännas att tvingas att lägga av?

– Jag tar det med ro också. Är det slut och att det visar sig att jag inte håller ihop då är det så. Jag kommer inte känna någon bitterhet eller vara ångerfull.

Vad vill du göra efter karriären är slut?

– Någonstans kittlar det lite att pyssla med något helt annat och släppa fotbollen ett tag. Det skulle vara roligt att testa om man fungerar i något annat område. Men det är inte omöjligt att det blir något inom fotbollen sen ändå.

FAKTA

MATTIAS JONSONS SKADOR

Maj 2008: En bristning i ljumsken betydde att Jonson fick vila i sex veckor.

Hösten 2009: En hälskada gjorde att han missade flera matcher, bland annat första matchen mot Assyriska i kvalet.

Maj 2010: I matchen mot Gais spelade han bara tjugo minuter innan han skadade vaden, vilket betydde rehab­träning under sommaren.