Ekong sågar domaren - och lagkamraterna

”Mittfältarna var osynliga”

FOTBOLL

Det blev bara drygt 13 minuters spel för hårdföre Prince Ikpe Ekong i söndagens match mot Kalmar.

Sedan hade han dragit på sig två gula kort och visats ut.

Efter matchen riktade han hård kritik mot domaren och de finländska lagkamraterna Kasper Hämäläinen och Joel Perovuo.

– Mittfältarna var osynliga, de gjorde ingenting, säger han till eurosport.se.

Hämäläinen var själv inne på att förlusten till stor del grundlades när Kalmars tre innermittfältare åt upp de två finländska innermittfältarna.

Ekong utvecklade resonemanget efter matchen:

– Fotboll vinner man på mitten. Vi måste ha ett bättre defensivt mittfält med mer erfarenhet och fysik - det som jag är bra på. Om man vet att motståndarna är bra på fötterna måste man se till att de inte får bollen. Bang! Trycka på, säger han.

”Vi är riktigt illa ute”

Nigerianen hade ingen förståelse för att han inte fick förtroendet i den här typen av match.

– Tränaren vill testa några unga spelare och jag förstår att man vill ge dem chansen. Men det funkar inte nu, för tillfället måste vi säkra vår plats. Vi är riktigt illa ute och vi är riktigt ömtåliga på mitten. Fansen skriker ”kämpa, kämpa!” men vi har ingen som kan ta fajten.

”Jag är inte osynlig”

På söndag möts lagen igen, och då startar Djurgården på nytt utan Ekong i startelvan. Efter sin utvisning är han avstängd i mötet på Fredriksskans, och även domaren fick sin beskärda del av kritiken.

– Det första kortet kan vara okej, men det andra - han (Ricardo Santos) springer rakt in i mig. Jag är inte osynlig. Det var helt otroligt, jag kunde inte tro det.

FAKTA

Missarna som sänkte Djurgården

0–1 Abiola Dauda (6:e minuten)

Efter en snabb Kalmarkontring är Kebba Ceesay först på ­bollen i defensivt straffområde.

Men Djurgårdsförsvararen missar när han ska rensa och halkar dessutom omkull. När han kommer upp igen är det för sent: Ricardo Santos har kommit loss och kan servera en fri Abiola Dauda som gör 1–0.

Kebba Ceesays egna ord om misstaget:

– Jag vill helst inte prata med media just nu, säger han.

0–2 Daniel Mendes (74:e minuten)

Nytt sjabbel i Djurgårdens backlinje. Joona Toivio missbedömer en studsande långboll. Nicken till egen målvakt blir för kort. Kalmars inhoppare Daniel Mendes utnyttjar läget och lobbar in bollen snyggt över en utrusande Pa Dembo Touray.

Joona Toivios egna ord om misstaget:

– Det kommer en långboll som jag ska försöka nicka hem till målvakten. Men den går alldeles för kort och anfallaren ­hinner före. Det var ingen rolig känsla, säger han.