Pressade Banda: Botten är nådd

”Klart man ligger sömnlös”

FOTBOLL

Djurgården åkte på en blytung 0-2-förlust mot Kalmar senast och är nu bara en poäng från nedlyttningsplatserna i allsvenskan.

Inför söndagens match mot Kalmar berättar tränaren Carlos Banda nu om pressen.

– Det är klart att man ligger sömnlös och tar på sig allt, säger Banda till klubbens hemsida.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Djurgårdens tränarpar Carlos Banda och Lennart Wass.

Förra året var Djurgården en bragdvändning från att åka ur allsvenskan. Nu är scenariot på väg att upprepas och tränaren Carlos Banda är pressad.

”Verkligen skarpt läge”

– Botten är nådd och nu är det bara att sikta framåt och jobba ännu hårdare för att kunna vinna matcher. Det är verkligen skarpt läge nu, säger Banda.

Laget räddades under vårsäsongen av ett starkt hemmaspel men i nystarten mot Kalmar (0-2) senast var det som bortblåst. Nu väntar ett nytt möte, denna gång i Kalmar på söndag.

– Jag har sett matchen tre gånger och efter varje gång är det som att det växer horn på en. Vissa saker måste vi göra annorlunda men vi måste tänka att vi kan vinna matchen annars har vi redan förlorat. Men det är aldrig bra att förlora på det sättet vi gjorde på Stadion.

”Tar på sig allt”

Att läget är pressat råder det inget tvivel om och Banda berättar hur situationen även påverkar livet utanför fotbollen.

– Det är klart att man ligger sömnlös och tar på sig allt. Spelarna har en del också men jag funderar alltid när jag kommer hem på vad jag kunnat göra annorlunda och bättre. Annars är det lätt som tränare att vi vinner vi är det min förtjänst och förlorar vi har spelarna inte gjort jobbet. Men alla kan göra det bättre.