Så ska Djurgården ta revansch på Kalmar

Målet: stänga ytorna för Daniel Sobralense

FOTBOLL

Djurgården vet vad som krävs i revanschjakten på Kalmar.

Målet: att stänga ner ytorna för Daniel Sobralense.

– Det är knappast någon hemlighet att det är en bra spelare, säger Dif-tränaren Lennart Wass.

Kalmar hade lekstuga på Stockholms

Stadion senast.

Nu ser Djurgården över sina taktiska dispositioner inför returmötet på Fredriksskans.

Ingen fel på attityden

Men även om man antyder att en del spelarmässiga förändringar kan bli aktuella trycker Lennart Wass lika mycket på vikten av koncentration.

– Jag tycker inte att det var något fel på attityden hemma mot Kalmar, även om det kanske såg håglöst ut ibland. Men vi gjorde en del misstag i den matchen som vi förhoppningsvis lärt oss något av, säger han.

Skadedrabbade Mattias Jonson, anfallaren som gjorde sin första match från start i år i förra omgången, har testats som mittfältare inför resan till Småland.

– Vi vet inte riktigt hur vi kommer att formera oss och Mattias kan spela på fler positioner än anfallare. Men det blir viktigt för oss att minimera ytorna för Daniel Sobralense. Det är knappast någon hemlighet att det är en bra spelare, säger Wass.

Nyckeln – fysik

Jonson själv tror att det fysiska spelet blir en nyckel i dag.

– Förhoppningsvis kan vi vara bättre i det nu än senast. Samtidigt vet vi att vi inte kan springa runt och tacklas i 90 minuter – det gäller att värdera lägena och veta när vi ska gå in i situationerna, och framåt i plan, säger Mattias Jonson som får sällskap av Daniel Sjölund i Djurgårdens trupp i dag.

Ålänningen har inte spelat en match i allsvenskan på elva månader.