”Vi blev lite för rädda”

HIF vände årets galnaste match

FOTBOLL

HELSINGBORG. Djurgården hade räknat in tre viktiga poäng.

Då vände det igen i årets galnaste allsvenska match.

– Det är tungt, säger Daniel Sjölund.

Foto: Foto: SCANPIX
Sjölund tillbaka i Djurgården.

Hans comeback gav Djurgården ett bättre passningsspel och mer kreativitet. Som när Daniel snyggt klackade tillbaka Sharbel Toumas inkast så att Touma kunde bryta in och skjuta Djurgården till ledning för andra gången i matchen.

– Starkt att komma tillbaka och få en ledning med 3–2. Då känns det ganska klart. HIF slår in många bollar i vårt straffområde och är bra på att skarva vidare där.

”Försökte våga stå upp”

Inhoppande Alexander Gerndts tredje mål är i princip det sista som händer i den dramatiska matchen.

– Vi gör tre mål men vi släpper också in tre mål när vi är en mer. Vi försökte våga stå upp och våga kliva fram men vi blev lite för rädda och tillät dem att slå långa bollar med bra precision, säger Sjölund.

För Djurgården känns det ändå som om laget är på väg upp ur sin svacka. I förra matchen hemma mot Häcken fungerade spelet bra men man förlorade med 0–3. Mot HIF spelade man sämre men tog poäng.

– Att vi gör tre mål, skapar chanser och är farliga är viktigt att ta med sig. En poäng borta mot serieledarna tror jag att de flesta hade tagit före matchen, säger Sjölund.

Skarpare offensivt spel

Med Sjölund och Mattias Jonson får Djurgården ett mer skärpt offensivt spel.

– Jag gillar att spela längre tillbaka egentligen men fick vara med och slå en del avgörande passningar, säger Daniel Sjölund.

Sett över hela matchen var Helsingborg bättre spelmässigt och skapade flest målchanser. Ändå är det lätt att förstå djurgårdarnas besvikelse. Matchen var vunnen fram till tredje övertidsminuten.

– Synd att det sista som händer att de får möjlighet att slå in den, säger Daniel Sjölund.