Djurgården får 300 000 kronor

Förbundet ersätter kostnader för matchen som måste spelas på Råsunda

FOTBOLL

Tidigare i somras beslutades det att matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg skulle spelas på Råsunda.

En flytt som skulle innebära stora ekonomiska utgifter för Djurgården och klubbens ordförande Tommy Jacobsson rasade mot förbundets agerande.

På onsdagen blev det dock klart att klubben inkasserar 300 000 kronor i en engångsavgift för att säkra utgifterna.

Djurgården–IFK Göteborg den 22 augusti ansågs vara en högriskmatch och säkerheten på Stockholms Stadion bedömdes inte vara tillräcklig.

Därför beslutade Svenska Fotbollförbundet att flytta matchen till Råsunda, trots att Djurgården helst flyttat till Söderstadion eller Grimsta IP.

Efter beslutet kom det uppgifter om att förbundet också skulle kräva 525 000 kronor i planhyra, i jämförelse med de 200 000 kronor som de betalar på Stadion.

”Tvinga oss att spela på sin egen arena och sedan också ta ut en högre hyra skulle ge ett märkligt intryck.”, skrev ordförande Tommy Jacobsson kritiskt på klubbens hemsida.

Ingen diskussion längre

På onsdagen beslutades det dock av Fotbollförbundets styrelse att Djurgården kommer att erhålla 300 000 kronor, i en engångssumma.

”Därmed har vi undanröjt all diskussion om att matchens placerats på Råsunda av förbundsekonomiska skäl”, skriver förbundets ordförande Lars–Åke Lagrell och Jacobsson på Djurgårdens hemsida.