”Har haft svårt att följa regler”

Djurgården bryter med spelare

FOTBOLL

Mittfältaren Hrvoje Milic, 21, har gjort sitt i Djurgården.

Anledningen: Kroaten har inte följt de disciplinära reglerna.

– Jag och Hrvoje har kommit överens om att han tar en timeout från Djurgården under hösten, säger managern Stefan Alvén.

Foto: Foto: bildbyrån
Hrvoje Milic.

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om Hrvoje Milics framtid i Djurgården och på klubbens hemsida säger managern Stefan Alvén:

– Med hänsyn till spelaren vill jag inte gå in på detaljer, men i laget har vi kommit överens om ett antal enkla regler som alla ska följa, regler som vi tror är viktiga för lagandan. Jag kan bara konstatera att Milic under en längre tid har haft svårt att följa dessa regler.

”Hrvoje dök aldrig upp”

Milic har redan åkt hem till Kroatien och ha uppmanats att försöka hitta en ny fotbollsklubb när övergångsfönstret öppnar igen i januari.

– För att hitta en lösning för båda parter har jag och Hrvoje kommit överens om att han tar en time out från Djurgården under hösten. Vi är muntligen överens och tanken var att vi skulle formalisera detta skriftligt förra veckan, men Hrvoje dök aldrig upp och enligt uppgift befinner han sig redan i Kroatien.

Uppmanas söka ny klubb

Det ryktades ett tag om att Milic var på väg till Freiburg.

– Jag vet inte exakt vad som hänt där, men vi har aldrig har hör någonting från Freiburg och vi har inte fått något officiellt bud från någon annan klubb heller, säger Alvén till Djurgårdens hemsida.

– Båda parters ambition är att Hrvoje ska hitta lugn och ro hemma i Kroatien, och samtidigt träna på egen hand för att hålla formen. Men även att han kan provträna med andra klubbar för att hitta en ny klubb när transferfönstret öppnar igen.

ARTIKELN HANDLAR OM