”Det fanns tydligen en skada till att dra på sig”

Oremos korsband är av

FOTBOLL

Skadehelvetet vill aldrig ta slut för Johan Oremo.

När anfallaren nu äntligen fått spela regelbunden fotboll och var på väg att avsluta en lyckad säsong för Djurgården smällde det till igen.

Djurgården skriver på sin hemsida att 23-åringens korsband är av.

– Det kändes direkt att det var något som gick sönder, och det känns givetvis oerhört tungt just nu, säger Oremo.

Johan Oremo har inte fått en ärlig chans att övertyga Djurgårdsfansen om sin storhet sedan övergången från Gefle 2008. Då var anfallaren en supertalang och en prestigevärvning för Djurgården som lockade med ett lukrativt kontrakt över 4,5 år.

”Haft tillräcklgit med skador”

Men de senaste två åren har till stor del handlat om skador för Oremo. När han nu fått mer regelbunden matchtid under en period var det dags igen.

Djurgården skriver på sn hemsida att en magnetröntgen av Oremos ömmande knä avslöjade att korsbandet är av.

– Det kändes direkt att det var något som gick sönder, och det känns givetvis oerhört tungt just nu. Jag tycker att jag redan haft tillräckligt med skador, men det fanns tydligen en skada till att dra på sig. Jag får väl se det positiva att det bara var korsbandet som gick av, det hade ju kunnat vara värre om menisken och ledbanden hade gått sönder också, Oremor till Djurgårdens hemsida.

Ska opereras

Säsongen är nu över för Oremo som istället tvingas lägga sin på operationsbordet om ett par veckor. Först efter det kan läkarna göra en första prognos om när 23-åringen kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

– Jag ska påbörja min rehab redan i morgon då jag ska träffa sjukgymnaster så att jag kan sätta igång direkt. Jag måste ju få tillbaka rörligheten innan operationen kan genomföras, och ju bättre det går innan operationen desto snabbare kan rehabtiden efter operationen gå.

ARTIKELN HANDLAR OM