Djurgårdens höga krav på nye Demba

”Det är vi som styr det”

Foto: Bildbyrån
Demba Traoré kunde ha blivit matchvinnare – men hans provspel slutade med oavgjort och han vet ännu inte om Djurgården kommer erbjuda honom ett kontrakt.
FOTBOLL

Ett bra träningsläger i Turkiet följdes upp av en sämre insats mot Assyriska.

Testspelaren Demba Traoré, 28, fick visa upp sig – men det krävs en del för att få stanna.

– Kravet är så klart att han ska lyfta vår grupp, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda.

När en halvtimme återstod i träningsmatchen mellan Assyriska och Djurgården fick provspelaren Demba Traoré chansen att visa vad han går för, när han byttes in i stället för Joel Perovuo på mittfältet.

– Det är svårt att komma in i ett skede när vi inte är bra. Men han hade ett bra skott som hade kunnat göra honom till matchvinnare, bedömer tränaren Carlos Banda, som inte vet när beskedet om Traorés framtid kommer.

Tränar några dagar

– Eftersom han är klubblös så är det lite vi som styr det. Men han kommer vara med oss några dagar till innan vi tar ett beslut.

Vad har ni för krav på era provspelare?

– Kravet är så klart att han ska komma in och lyfta vår grupp eller bidra med någon egenskap som vi inte har eller har för lite av.

Ser du några tendenser på att Demba Traoré kan vara den spelaren?

– Han har ett intressant steg och verkar vara en seriös och noggrann kille. Men sen får vi se om fotbollskvalitéerna räcker till.

Mittfältaren Kasper Hämäläinen fick kliva av redan efter 31 minuters spel. Men enligt Banda ska det inte vara något allvarligt.

Skada oroade

– Det är ett lite uttänjt ledband i knät. Det ska inte vara någon fara för premiären eller så.

Ett glädjande besked för Djurgården var att Mattias Jonson spelade 20 minuter efter sin skada.