Toumas attack på Djurgården

”Jag ville avsluta min karriär i Dif”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Sharbel Touma ville avsluta sin karriär i Djurgården men tyckte att klubben dröjde för länge med kontraktsförhandlingarna.

Nu talar 31-åringen ut om besvikelsen på klubben, intresset från Syrianska och möjligheten att återvända till Holland.

– Djurgården kom aldrig fram till några förhandlingar. Klarar man inte av att sitta ner och diskutera tycker jag inte att det är seriöst eller professionellt, säger Touma till Sportbladet.

Djurgården ville behålla Sharbel Touma och öppnade för att förlänga 31-åringens avtal men meddelade i dagarna på sin hemsida att de ”känner att vi inte kommer att nå en gemensam lösning om en fortsättning”. Nu säger Touma att han ville stanna och till och med avsluta sin karriär i Djurgården.

”Jag avslutade det”

– Jag var jätteinne på att stanna och fortsätta. Jag tänkte när jag skrev på att jag vill avsluta min karriär här. Jag har stortrivts med killarna och de tog emot mig på ett väldigt bra sätt. Så allt det här är väldigt tråkigt.

Vad hände?

– Djurgården kom aldrig fram till några förhandlingar. Klarar man inte av att sitta ner och diskutera tycker jag inte att det är seriöst eller professionellt. Då avslutade jag det eftersom jag känt att det tagit för lång tid. Jag kan inte vänta i all evighet på att det ska lösa sig och skita i allt annat. Jag är kontraktslös och då vill man kolla igenom alla förslag man har.

– Grejen är att vi skulle diskutera det här redan tidig höst, under sensommaren. Men det blev aldrig av. Då tänkte jag att det var lugnt och att det kommer. Men det kom aldrig. Då blev det som det blev.

Jagad i Holland

Nu är mittfältaren kontraktslös. Hans gamla klubb Syrianska är intresserade men de är inte ensamma. Sportbladet kan nu avslöja att även holländska lag hört av sig till Touma.

– Det finns möjligheter där men jag vill inte gå in på exakt vad ännu. Men i Holland har jag ett bra namn och jag känner bra folk där. Allting funkade super när jag var där.

Hur intressant är Syrianska?

– Det har inte varit några konkreta förhandlingar med Syrianska ännu men kommer de med ett bud kommer jag sitta ner och lyssna på dem. Socialt kan man inte jämföra det med något annat. Jag har allt i Stockholm men i dagsläget är det också lite utlandsgrejer som är intressant av andra skäl. Det är en avvägning jag måste göra och ta ställning till.

Är det en ekonomisk fråga?

– Det är alla bitar. Fotbollsmässigt, ekonomiskt, allt. Jag är öppen för att flytta utomlands om det är något motivationsmässigt kul. Ekonomiskt är det alltid bättre utomlands. Det är ingen hemlighet.

Vad lutar det åt?

– Det är svårt att säga. I utlandet är ju fotbollen roligare, det går inte att jämföra med Sverige. Jag får ut mer av mitt spel utomlands, tyvärr. Men samtidigt spelar Syrianska en fantastiskt rolig fotboll. Jag tycker att de, när de har sina bättre dagar, spelar en fantastisk fotboll och är topp tre i Sverige tillsammans med Elfsborg och Malmö. Där är de svårslagna men det är en helhet som ska klaffa.

Nerikes Allehand skriver att även Örebro hört sig för hos 31-åringen.

– ÖSK har tagit kontakt med mig, visat intresse. Men än så länge är inget konkret, och först när det blir det kan jag säga om det är intressant, säger Touma till NA.

ARTIKELN HANDLAR OM