Carlos Banda: Vi tappar våra positioner

FOTBOLL

ÖREBRO. Juniorbetonat – mot tänkta topplaget Örebro.

Djurgårdens 0–3-förlust handlade också mycket om just orutin.

– Alla målen beror på individuella misstag, säger Dif-tränaren Carlos Banda.

Foto: BILDBYRÅN
Carlos Banda.

Det var framförallt ÖSK:s första mål som Andreas Haddad tryckte in efter en hörna som irriterade Banda.

– Vi har alla våra tio spelare i straffområdet men tar ändå inte markeringarna. Så får det bara inte gå till.

Efter 70 minuter gjorde Örebros nya succéanfallare Andreas Haddad sitt och matchens andra mål och inhopparen Ahmed Yasin avslutade till sist målskyttet på Behrn Arena.

– Spelarna tappar även sina positioner på dom målen, säger Carlos Banda som knappast ställde upp med ordinarie lag.

”Tar inga risker”

Mattias Jonson, Philip Hellquist, Joona Toivo, Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen är sedan tidigare borta på grund av skador eller landslagsuppdrag. Inför mötet med Örebro tillkom även Sebastian Rajalakso (lår) och Joel Riddez (lår) på skadelistan. Men enligt Carlos Banda var det främst en säkerhetsåtgärd att duon fick stå över mot ÖSK.

– Vi ville inte ta några risker i det här läget. Men hade vi varit framme vid seriepremiären mot AIK så hade dom varit med, säger Banda som också kan konstatera att Mattias Jonson är igång och tränar för fullt med laget igen.

Nöjd med juniorerna

Djurgårdens tränare var framförallt nöjd med juniorerna Philip Sparradal, Emil Bergström, Joakim Alriksson och Calle Björk som debuterade mot allsvenskt motstånd i går.

– Totalt sett tycker jag att vi gör en okej insats med tanke på spelarmaterialet som vi har att tillgå i dag. Dessutom är Örebro riktigt bra i år.