Mats Sundin hjälper Djurgården – fotboll

”Det känns skitspännande”

Foto: Foto: AP
Mats Sundin går in som sponsor i Dif-fotboll.
FOTBOLL

Mats Sundin blir sponsor i Djurgården fotboll.

Enligt DN har hockeylegendaren gått med i ett nätverk som ska hjälpa Djurgården – bland annat ekonomiskt.

– Det känns skitspännande, säger Sundin.

Djurgården har varit i kontakt med en rad finansstarka personer som man vill ha med i ett nätverk som ska lägga in 100 000 kronor per år. Arbetet började för ett år sedan och en av personerna i den 50-taliga skaran som har gått med är Mats Sundin.

Målet är att nätverket, förutom sportsliga framgångar, ska hjälpa till med satsningarna utanför fotbollen i projektet Djurgårdsandan.

Siktar högt

– Jag tycker det är intressant att Djurgården inte bara försöker vinna allsvenskan utan siktar mot en högre målbild, både för spel i Europa och engagemang utanför det rent sportsliga. Vill man behålla talanger krävs det att man jobbar så, säger Sundin till DN.

Gillar idén

Nätverket ska hjälpa till med det organisatoriska, i kontakten med sponsorer, jobba med arenaplanerna och ge en stabilitet till klubbens framtid.

– För mig är idrott den ultimata underhållningen. Jag tycker om idén att man inte bara ska vara en bra idrottsklubb utan försöka vara ledande på flera sätt i staden där man är aktiv. Det är något jag känner igen från Toronto och så ska det kunna vara i Stockholm också, säger Sundin.

Vill få in kulturen i Dif

– I Toronto var det här något som ofta framhölls för spelarna och nu försöker de bakom idén i Djurgården få in kulturen här också. Det känns skitspännande.

ARTIKELN HANDLAR OM