”Vi borde ha vunnit”

Positivt i Djurgården trots förlusten: Vi spelar jättebra

FOTBOLL

Mållöst i premiären, förlust i andra omgången – då spirar optimismen i Djurgården.

– Vi blir att räkna med i år, säger tränaren Carlos Banda.

Det var jämnt i bollinnehav och skottstatistik men Kalmar vann matchen. Djurgården fick, trots debutanten Carl Björks reducering i i den 88:e minuten, lämna Guldfågeln Arena utan poäng.

– Det känns lite surt, vi tar ledningen på bortaplan och skulle tagit hem det känns det som. Men de straffar oss bra, de har maximal utdelning, säger Sebastian Rajalakso som liksom många andra lagkamrater var relativt nöjd med insatsen.

Får betygsätta sig själva

Efter derbypremiären mot AIK fick Djurgårdens spelare fylla i en skriftlig utvärdering där de fick betygsätta sin egen och lagets insats. Även efter den här matchen fick spelarna skriva ner sina tankar.

– Det är något som vi testar nu. Då samlar vi in alla röster. Som tränare tror man kanske att man vet vad alla tycker men man kanske missar något, säger Carlos Banda.

Vad får ni för omdöme då?

– Vi spelar jättebra första halvleken men tappar lite i andra. Men det är inte rättvist att klaga på försvarsspelet trots att vi släpper in tre. Det är individuella misstag i flera led, Kalmar får för stora ytor. Men spelmässigt är vi långt före där vi var i fjol. Då tog det säkert åtta-nio matcher innan vi nådde nivån vi är på nu. Jag tror att vi blir att räkna med i år.

– Nu har vi ett tätt schema med tre matcher på kort tid, det känns jätteskönt.

Även Kebba Ceesay var positiv i sitt omdöme.

– Jag skrev att vi gör en bra match, att vi borde ha vunnit. De har lite flyt på sitt andramål, även om vi borde vara mer alerta där också.

FAKTA

Dif-röster om förlusten

Kebba Ceesay:

– Vi gör en bra match, att vi borde ha vunnit. De har lite flyt på sitt andramål, även om vi borde vara mer altera. Jag gör en bra match överlag. Deras forwards jobbar inte hem och det måste jag tänka på som ytterback, att jag måste täcka hemåt. Men jag måste också våga gå framåt.

Sebastian Rajalakso:

– De straffar oss bra, de har maximal utdelning. Jag tror att vi fått en helt annan match om vi haft med oss 1-0 i paus. Nu kom deras mål olyckligt. Men vi kommer inte gräva ner oss för det här.

Daniel Sjölund:

– Vi gjorde en klart mycket bättre match idag än i derbyt senast. Nu ville vi något och fler spelare tog ansvar. Synd bara att vi inte kunde hålla 1–0 längre. Det hade varit skönt att kunna få kontra på Kalmar.

Betyg på Djurgårdsklacken

Storlek:

Av tradition åker allitd många Järnkaminer till Kalmarmatchen. Så även den här gången. Klacken fyllde sin del av läktarna och lyfte premiären av nya Guldfågeln Arena.

Sånger:

Sjöng med råge ut Kalmarpubliken och höll igång i 90 minuter – det trots underläge. Det går inte att kräva mycket mer än så här av en klack. Förtjänade att åka hem med en poäng.

Wow-faktor:

Att göra kycklingimitationer när KFF:s Lagercrantz satte 1-1 med ett drömskott i krysset kände bara fattigt och direkt fjantigt. Idén var bra – men målet var för vackert för att häcklas helt enkelt...