Fredagsmatch – då sviker publiken Dif

”Hade hoppats på lite mer på förhand”

FOTBOLL

Fantastiska 29 000 på premiärderbyt mot AIK. Men årsdebuten på Stockholms Stadion kommer inte att bli samma publikfest för Djurgården.

– Men vi hoppas på över 10 000, säger biljettansvarige Tomas af Geijerstam.

Premiärderbyt på Råsunda lockade 29 000 åskådare.

Premiären på Stockholms Stadion brukar alltid dra mycket folk. Under de senaste åren har Djurgården oftast gått klart över 10 000-strecket på årsdebuten på hemmaplan.

Men för att man ska nå dit i kväll behövs en riktig rusch på slutet. På torsdagseftermiddagen var 7 300 biljetter sålda.

– Djurgårdsklacken är snart slutsåld, där går det bra. Vi hoppas på över tio, men det finns biljetter kvar, säger Tomas af Geierstam.

Hoppats på mer

Vad hade ni hoppats på i förhand?

– Lite mer kanske. Det brukar alltid vara över 10 000 när det är Stadionpremiär och vi möter de regerande mästarna. Vi hoppas det tar fart på slutet.

Djurgårdens medieansvarige Jonas Riedel hoppas också på en femsiffrig notering.

– Det ska inte vara en omöjlighet, säger han.

”Inte testat fredagar innan”

Ni spelar på en fredag – hur på verkar det?

– Jag vet inte, ärligt talat, vi har inte testat fredagar innan. Man bestämmer ju inte det där själv. Jag har en förhoppning om att företagen gillar det, att de ser det som en afterwork. Först käkar man en bit och sen kollar man på fotboll.

Hur förbereder ni er säkerhetsmässigt, med tanke på tidpunkten?

– Det är inga direkta förändringar. Vi har en kontroll om man är berusad, men det har vi alltid. Jag tror inte att det ska vara några sådana problem.

ARTIKELN HANDLAR OM