”Är oerhört naivt och okoncentrerat”

Nya tavlor sänkte Dif

FOTBOLL

Djurgården har överträffat sin usla säsongsinledning från förra året.

Två nya tavlor sänkte laget mot Gais.

– Vi måste upp till en högre nivå och det är skärpning nu. Det här duger inte, säger tränaren Carlos Banda i Canal Plus.

Pa Dembo Touray var avstängd efter sin tavla mot Malmö FF. Då tog andra spelare över rollen som syndabockar.

”Konstanta misstag”

Djurgården fick ledningsmålet mot Gais via en straff som Kennedy Igboananike placerade in – men sedan gav laget bort segern.

Gale Agbossoumonde bjöd Eric Bassombeng på 1-1 när han gav bort bollen som siste man. Sedan fick Gais även ett segermål när Mervan Celik fick stå sopren på en frispark och nicka in 2-1.

– Vi har initiativet i första halvlek men när de får 2-1 spelar vi oerhört naivt och okoncentrerat. Det är så mycket tekniska och individuella misstag. Det är konstant. Då vinner man inte en sådan här match, säger tränaren Carlos Banda.

”Duger inte”

Djurgården står nu på blott en poäng, från derbyt mot AIK i premiären, efter fyra omgångar. Det är till och med en poäng sämre än fjolårets fiaskostart.

– Vi kan döda matchen i första men tappar koncentrationen. Sedan rinner matchen ur händer på oss och det är inte godkänt, säger Banda.

– Vi måste upp till en högre nivå och det är skärpning nu. Det här duger inte. Vi måste ta trepoängare och en sådan här match ska vi vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM