Stort missnöje i Djurgårdstruppen

Spelare kritiska efter tunga starten

Foto: bildbyrån
FOTBOLL

Märklig rollfördelning, dåligt träningsupplägg och kritik mot Stefan Alvéns ”veto”.

Sportbladet kan berätta om missnöjet som finns i Djurgårdens spelartrupp.

– Klubben styrs på ett konstigt sätt, säger en av spelarna.

I dag spelar Djurgården en viktig match på Stockholms stadion. Norrköping kommer på besök och för hemmalaget är det bara seger som räknas efter den dåliga starten med en poäng på fyra matcher.

Men alla drar inte åt samma håll i gruppen. Sportbladet har under en längre tid pratat med Djurgårdens spelare om vad de tycker om klubbens ledning. Som väntat finns det olika åsikter men på vissa punkter är flera av spelarna både samstämmiga och kritiska. Framförallt när det kommer till organisationen kring laget.

– Klubben styrs på ett konstigt sätt, säger en spelare.

”Mycket mer att jobba på”

Kritiken handlar främst om tre saker:

Den stenhårda fysträningen på försäsongen.

Rollfördelningen i ledarstaben.

Ifrågasättande av sportchefens Stefan Alvéns vetorätt i laguttagningar.

Den första punkten berättade Daniel Sjölund för Sportbladet om redan inför premiärmatchen.

– Det finns otroligt mycket mer man kan jobba på. Det är en bit man ligger efter på, sa mittfältaren då.

”Jag gillar inte det alls”

Flera spelare hakar på när Sportbladet ringer runt.

– Det säger rätt mycket att till och med Carlos (Banda) tycker det är fel. Jag läste att han ville göra det annorlunda, säger en spelare.

– Jag gillar inte det alls. Det är som man tränade förr, säger en annan.

Punkt två och tre hänger ihop. Spelarna uttrycker generellt ett stöd för Carlos Banda men vissa ifrågasätter att Lennart Wass har en så pass undanskymd roll.

”Får stå för spelarna”

– Man kan fatta om Lelle inte är helt nöjd. När det är match sitter han på läktaren i första halvlek innan han kommer ner till paus, säger en spelare.

Många reagerar också på att Stefan Alvén har rätt att bestämma över laguttagningar om han inte gillar dem.

– Stefan brukar inte vara på träningarna, han syns nästan aldrig. Det är lite konstigt att han har veto, jag kan inte förstå det, säger en spelare.

Sportbladet har sökt Stefan Alvén och Carlos Banda utan att lyckas. Lennart Wass svarar i telefon men vill inte uttala sig särskilt mycket.

– Det får stå för spelarna så jag kan inte kommentera det här. Jag svarar för de sportsliga frågorna, säger han.

FAKTA

Så säger spelarna om turbulensen

SPELARE 1

– Man kan fatta om Lelle inte är helt nöjd. När det är match sitter han på läktaren i första halvlek innan han kommer ner till paus.

– Det säger rätt mycket att till och med Carlos (Banda) tycker det (upplägget på fysträningen) är fel. Jag läste att han ville göra det annorlunda.

SPELARE 2

– Det är mycket som jag inte är nöjd med i Djurgården, men jag vill inte prata om det.

SPELARE 3

– Jag gillar inte det (upplägget på fysträningen) alls. Det är som man tränade förr. Finns det något annat lag i allsvenskan som tränar så? (Daniel) Sjölund hade rätt när han sa det han sa.

– Klubben styrs på ett konstigt sätt. Stefan Alvén är inte tränare men kan bestämma vilka spelare han vill se. Och man märker på Lelle att han inte är delaktig på samma sätt, han är mer laid back, han har inte samma energi som innan.

SPELARE 4

– Stefan brukar inte vara på träningarna, han syns nästan aldrig. Det är lite konstigt att han har ­veto, jag kan inte förstå det, Jag har läst att Carlos hade lagt upp fysen på ett annat sätt om han fått ansvara, det är också märkligt.

SPELARE 5

– Nu har man vant sig men i början var det något (att ­Alvén har veto) som jag ­reagerade på. I alla klubbar som jag varit i tidigare har det ­varit tränaren som bestämmer.

SPELARE 6

– Om jag fått bestämma skulle vi ha mycket mer boll på försäsongen. Det här känns inte modernt tycker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM