’Otroligt sugen på att vända det här’

Oremo, Jonson och Youssef mot comeback

FOTBOLL

Skadeläget ljusnar.

Johan Oremo, Mattias Jonson och Christer Youssef är talla aktuella för start i nästa omgång.

– Jag är otroligt sugen på att gå in i det läget vi är i och försöka vända det här, säger Oremo.

Foto: Anna-Lena Mattsson
Johan Oremo har varit borta i sex månader från fotbollen – nu är han redo att ta Djurgården ur krisen.

Oremo har gått skadad sedan oktober när han slet av det främre korsbandet och fick en konvalescenstid på sex månader. I veckan har han steppat upp träningen och på måndag ska han testas av läkare. Ett positivt besked då gör att anfallaren kan gå för fullt kommande vecka och eventuellt vara aktuell till nästa helgs match mot Halmstad.

– Jag är fruktansvärt spelsugen. Det var längesedan man körde nu, sex månader sedan, självklart är man otroligt sugen på att gå in i det läget vi är i nu också, vara med och försöka vända det här.

”Skönt att få tillbaka dem”

Christer Yousseff var aktuell för spel redan i morgon men råddes att vila ytterligare en match när han gjorde en läkarundersökning i går.

Mattias Jonson, som varit borta sedan seriepremiären mot AIK, kan också han vara tillbaka till matchen mot Halmstad.

– Jätteskönt att få tillbaka dem, säger Carlos Banda.

Hur påverkade har ni varit av skadorna?

– Man kan inte blunda och se att vi har varit ganska tunna här de sista tre-fyra matcherna. Vi har inte så många spelare att välja mellan men samtidigt får man göra det bästa av situationen och inse förutsättningarna, att vi har de spelare vi har.

FAKTA

Djurgården i veckan

Söndag: Innermitten rämnar, anfallen tappar rytmen, försvaret får inte ens undan inkast. En ynklig laginstas leder till 1-3-förlust mot Norrköping.

Måndag: Tjugo-trettio arga män kräver Carlos Banda på svar under träningen. En av dem påstår att senaste matchen var "den sämsta på tio år". En annan säger att "ingen i Djurgården kan slå en passning på tre meter". Banda svarar på alla frågor.

Tisdag: Kennedy Igboananike har öppnat serien svagt, men medger att bevakningen är värre nu. "Jag får mycket tacklingar, men det är fotboll", säger han.

Onsdag: Han kallas Shippo. Sannolikt för att Shqipran Skeraj är svårt att uttala. Lagets kosovanske provspelare gör debut för U21 och passar fram till ena målet när laget vinner med 2-1.

Torsdag: Fanatiske supportern Jonny Lundin tvingas kasta in handduken. Efter runt 350 raka tävlingsmatcher på läktaren medger han att han missar bortakampen i svenska cupen den 11 maj. Det fanns helt enkelt inget nattåg hem från Luleå, som står för motståndet.

Fredag: Djurgårdens nygamle argentinare Leandro Ortiz besöker Kaknäs men är inte aktuell som nyförvärv i nuläget. Christer Youssef känner sig för men skadan är inte helt läkt.

Lördag: Träning innan ödesmatchen (ja, igen!) mot Trelleborg.

CITATET:

 – Det är 30 matcher, vi har torskat fyra. Vi kanske vinner resten? Då är det inte så dåligt.

Sebastian Rajalasko

Oskar Månsson