”Håller inte kvalitén”

Djurgårdsbossen ifrågasätter laget
”Vi måste utvärdera truppen”

1 av 3 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
Femte förlusten i rad Djurgården har tagit en poäng och nu ifrågasätts truppen av Ingvar ”Putte” Carlsson, sportsligt ansvarig i styrelsen.
FOTBOLL

Carlos Banda har fortsatt förtroende, försäkrar Djurgården.

Problemet är snarare att spelarna inte är tillräckligt bra.

– Vi måste utvärdera truppen på alla positioner och se om det finns tillräcklig kvalité, säger Ingvar ”Putte” Carlsson, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Nej, Carlos Banda ska inte få sparken. Det är budskapet från Djurgården efter 2–3-förlusten mot Trelleborg.

– Det är en pressad situation men vi vill försöka lösa det här tillsammans, säger sportchefen Stefan Alvén.

Lätt att skylla ifrån sig

– Det är jävligt lätt att bara skylla på tränarna, säger Ingvar ”Putte” Carlsson, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Ordföranden Tommy Jacobson på frågan ”Coachar Carlos Banda nästa match?”:

– Carlos är coach.

Men att det måste till förändringar efter den usla starten är alla överens om. För Carlsson börjar det med en grundlig utvärdering av spelartruppen.

– Vi måste verkligen se över och bedöma vårt spelarmaterial. Truppen håller inte den kvalitén som den bedömdes att hålla för två-tre månader sen, säger ”Putte”.

Vem bedömde?

– Den sportsliga organisationen. Det är ingen kritik mot dem men vi måste agera.

”Vad behöver vi?”

Carlsson är framför allt missnöjd med en del av de etablerade spelarna i laget.

– Ska de yngre spelarna få en kvalitativ utveckling måste de äldre spelarna gå med exempel. Den närmsta tiden kommer att sålla agnarna från vetet, säger han.

Nu väntar en fullständig genomlysning av truppen.

– Vi måste utvärdera truppen på alla positioner och se om det finns tillräcklig kvalité. När transferfönstret öppnar i sommar så måste vi ha allt utkristalliserat. Vad behöver vi? Vad behöver vi inte?

FAKTA

Det här behöver Djurgården

En trygg målvakt

Att Dembo slänger in några bollar i eget mål varje säsong har vi vant oss vid det här laget, men det är inte lika med att Djurgården borde acceptera det. En trygg, etablerad förstemålvakt borde vara på plats redan i sommar.

En innerback

Backlinjen behöver definitivt ses över och en duktig mittback är ett absolut minimum: bara Toivio håller klassen här. Till vänster är Riddez helt okej men den fladdrige Kebba känns inte som ett tryggt förstaval på högerbacken.

Yttermittfältare

Ett svårt köp. Den kreativa, offensiva yttern är ofta en dyr spelartyp. Men det behövs: sedan Sharbel Touma lämnade har Djurgårdens flanker varit impotenta. Sjölund/Hämäläinen håller – om de är motiverade! – däremot väl centralt.

En anfallare

Drömmen är en forward som både är högklassig och allroundkunnig, men det kanske är för mycket att be om. Men Philip Hellquist och Kennedy kan knappast bära ett anfallsspel under 30 omgångar. En ny anfallare borde vara prio.

ARTIKELN HANDLAR OM