En in – en ut när Dif ska förnya

FOTBOLL

Det räcker inte med förändringar på ledarsidan, även Djurgårdens trupp måste ses över.

Samtidigt finns det inga stora pengar för nyförvärv.

– Huvudprincipen är en spelare ut, en spelare in, säger ordföranden Tommy Jacobson.

Foto: Foto: Bildbyrån
Carlos Banda får kliva ett steg ner i hierarkin. ”Det tillhör det politiska spelet”, säger han.

Fem förluster i rad fick vara nog. I går morse höll Djurgårdens styrelse ett möte där man lade upp de första planerna för hur man ska ta sig ur krisen.

Den omedelbara förändringen är att tränaren Lennart Wass får sparken och att Magnus Pehrsson, som till en början var tilltänkt att tillträda först 2012, börjar i sin managerroll redan nu.

– Magnus är den som bestämmer, han ansvarar för träningar och matcher, säger ordföranden Tommy Jacobson.

Banda petas ner

En annan skillnad är att Carlos Bada flyttas ner i hierarkin.

– Jag är inte rätt man att bedöma om det här är rätt eller fel, framtiden får utvisa det. Det finns inga garantier. Men det här tillhör det politiska spelet som man måste göra, säger Banda som beklagar att den förre kollegan Lennart Wass lämnar klubben.

– På det mänskliga planet är det alltid tråkigt. Men jag måste vara professionell och tänka på jobbet inför matchen mot Halmstad.

Känner du dig petad?

– Jag har inte reflekterat över de orden. Framtiden får utvisa vad det här innebär.

Vad kan Magnus Pehrsson bidra med som inte Lennart Wass hade?

– Jag vet faktiskt inte, jag kan honom för dåligt. Jag vet vilka klubbar han har varit i och att han ska vara en ambitiös och noggrann tränare.

Fokus: Förändring

På spelarsidan planerar Djurgården förändringar i sommar när transferfönstret öppnar. Men för att nya spelare ska kunna komma in måste man först sälja.

– Huvudprincipen är en spelare ut, en spelare in för att skapa utrymme. Undantag får i så fall vara specialfall. Vårt enda fokus är att ändra utvecklingen för a-laget, säger Jacobson.

ARTIKELN HANDLAR OM