”Min nioåriga dotter läste första brevet”

Alvén berättar om hoten

FOTBOLL

Sportchefen Stefan Alvén lämnar Djurgården efter att ha blivit hotad.

Nu berättar han själv om de anonyma brev han fått ta emot.

– Jag har fått flera personliga hot innan det här senaste mot min familj som min nioåriga dotter tyvärr var först med att läsa, säger Alvén till Fotbolldirekt.

Ett brev till hemadressen blev droppen för Stefan Alvén. När han nioåriga dotter blev först att läsa det hotfulla brevet bestämde sig Djurgårdens sportchef för att lämna sin post.

”Går inte att förklara”

- Det var ett ofrankerat kuvert som hade lagts i brevlådan hemma hos oss där vi bor. Och tyvärr så var det hon som var först med att läsa det här, säger Stefan Alvén till Fotbolldirekt.

- Jag vet inte...hur förklarar någon sådana här saker för små barn som tittar på dig med speciella blickar och undrar? Jag har tre barn...och, ja, det går ju inte att förklara något sådant här.

Hotad tidigare

Alvén, som tills alldeles nyligen hade titeln manager i klubben, avslöjar samtidigt att han hotats flera gånger det senaste året.

– Jag har kontaktats på olika vis vid flera tillfällen, det stämmer - bland annat genom mejl efter förluster och det har varit i skarpa ordalag dessa människor har skrivit saker till mig, säger Alvén.

– Men fram till det här senaste har det ''bara'' varit riktat mot mig och inte min familj. Jag vet inte hur jag resonerat men jag har väl kanske sett det som en del av spelets regler, som att det är en del av jobbet, hur konstigt det nu än kan låta.

FAKTA

Stefan Alvén

Ålder: 42 år

Klubbar som spelare:

-1990 Landskrona Bois

1991-1994 Malmö FF

1995-1999 Djurgårdens IF

2000-2001 IFK Norrköping

Tid i Djurgården som ledare:

Blev i februari 2005 invald i Djurgården Fotbolls styrelse och i februari 2006 utsedd till sekreterare. Från november 2009 sportchef innan titeln 2010 ändrades till manager innan Magnus Pehrsson i dagarna tog över.

ARTIKELN HANDLAR OM