Signalen till fansen: En förhöjd säkerhet

”Rent ut sagt förbannade”

Foto: Foto: Scanpix
”Vi är förbannade” Djurgården tänker visa att hot inte accepteras.
FOTBOLL

Hoten får konsekvenser.

Till helgen höjer Djurgården säkerheten runt stadion för att skicka en tydlig signal till fansen.

– Vi är rent ut sagt förbannade och kan inte acceptera den otillbörliga påverkan, säger säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

Trots tumultet rullar allsvenskan obönhörligen vidare. På lördag tar Djurgården emot Halmstad i en match som skulle kunna ge en sjätte raka förlust.

Rustar för missnöje

Klubben står rustad för eventuellt missnöje. På ett möte i går kom de fram till att förändra säkerhetsarbetet till helgen.

– Ja, det gör vi naturligtvis. Vi är alltid öppna för det som händer runt omkring och anpassar verksamheten till det. Därefter tar vi till de ytterligare åtgärder som behövs, säger Mats Jonsson.

”Helt oacceptabelt”

Pratar du om fler vakter?

– Det behöver inte uteslutande vara det. Det kan vara andra åtgärder och tydliga signaler som vi som klubb vill sända ut. Besökare och Djurgårdare ute i landet kommer

se vad som händer och sker. Vi är förbannade över den uppkomna situationen och ska visa att det är fullständigt oacceptabelt att hota sig till att någon fattar ett beslut.

Mats Jonsson har inte spikat en exakt plan för säkerheten, men känner sig väl förberedd på situationen. I går kväll var 7300 biljetter sålda till matchen

ARTIKELN HANDLAR OM