Klar för Dif – sedan slutade sportchefen

Pehrsson: Har inte sett honom alls

Foto: AP
FOTBOLL

Djurgårdens nye manager Magnus Pehrsson kom inte bara till ett nytt lag – utan också till en helt ny spelare när han tog över klubben.

Precis innan Stefan Alvén slutade skrev dåvarande sportchefen kontrakt med provspelaren Shqipran Skeraj.

– Jag har inte sett någonting av honom, säger Magnus Pehrsson till Sportbladet.

Stefan Alvén hoppade av sitt uppdrag som sportchef i Djurgården på onsdagen efter att ha blivit hotad. En sista insats hann ändå Alvén med.

”Innan jag blev anställd”

Precis innan han slutade skrev sportchefen kontrakt med provspelaren Shqipran Skeraj. Något nye managern Magnus Pehrsson informerades om när han tog över makten.

– Det gjordes innan jag blev anställd men exakt när det gjordes kan jag inte svara på. Det var i går eller i förrgår, säger Pehrsson.

25-åringen spelade en U21-match mot Sundsvall den 27 april och efter det togs enligt Pehrsson beslutet att skriva kontrakt med försvararen. Alla formaliteter blev sedan klara precis innan Alvén lämnade klubben.

”Inte sett honom”

Själv säger sig Pehrsson inte veta någonting om sitt nyförvärv.

– Jag har inte sett honom alls. Han var med på träningen i dag men det var en taktiskt träning för de tilltänkta startspelarna så jag kan inte säga någonting om honom.

En sak återstår dock inte Skeraj kan visa upp sig i Djurgårdens tröja. Klubben har lämnat in en ansökan om dispens till Fifa som måste godkännas om det ska bli en affär eftersom transferfönstret egentligen är stängt.

– Han har skrivit ett kontrakt som förutsätter att han får dispens.

ARTIKELN HANDLAR OM