Dif utser ny sportchef

...men ”Putte” Carlsson vill inte efterträda Alvén: ”Aldrig”

Foto: Foto: SCANPIX
Ser framåt Djurgårdens nye tränare Magnus Pehrsson dirigerar. I dag ska klubben utse en ny sportchef efter att Stefan Alvén som avgått efter att ha hotats. Men det verkar som att det blir svårt att hitta en efterträdare.
FOTBOLL

På dagens möte vill Djurgården fylla luckan efter Stefan Alvén.

Sportchefen bakom förra gulderan finns i klubben – men vägrar befatta sig med uppgiften.

– Aldrig. Jag har fått så mycket skit de senaste veckorna att jag aldrig ens skulle ta i det här, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

Efter Stefan Alvéns avhopp saknar Djurgården sportchef. I dag hoppas de råda bot på det.

Enligt ”Putte” Carlsson, som är sportsligt ansvarig i styrelsen, ska de på dagens möte försöka sovra fram en lämplig kandidat.

– Vi har inte kommit till en lösning över huvud taget, men ska se hur vi kan lösa situationen. Åtminstone kortsiktigt, säger han.

”Putte vägrar”

Själv vägrar han. Trots att det är mindre än tio år sedan han tog ett superettangäng och gjorde dem till svenska dominanter tänker han inte försöka igen.

Det är troligare att han lämnar klubben.

– Jag kommer aldrig mer gå in och jobba på det sättet. Aldrig. Det har jag gjort i nästan 30 år för föreningen och har nu kommit till en gräns. Jag kan säga att det var jävligt nära att jag hade nått min gräns i går (onsdag), säger han.

Vill du sluta i styrelsen efter 30 år med Djurgården?

– Kanske. Jag tar det dag för dag. Och det öppnar väl upp för att jag också får ett brev. De som vill ha bort mig kan lägga ett brev i brevlådan så är jag borta. Då hade jättemånga blivit glada. Men jag vill poängtera att de som tror att jag styr i klubben är ute på hal is. Jag är bara en av sex i styrelsen.

Hur skadas klubben av hoten mot Alvén? Påverkar det också rekryteringen?

– Konsekvenserna blir enorma i en förening. Det går inte med ord att beskriva hur hårt sådant här påverkar. Vad man än gör, vad man än fattar för beslut, finns det med hela vägen. Det blir ett sammelsurium av allting.

FAKTA

Turbulensen i Djurgården – detta har hänt

Missnöje i truppen – Flera spelare uttalar sig och är upprörda över bland annat den stenhårda träningen, rollfördelningen i ledarstaben och Sportchefen Stefan Alvéns vetorätt.

Usel säsongsinledning – på sex matcher har laget bara samlat ihop ett poäng. Det är lagets värsta säsongsstart sedan 1936/37.

Tränaren sparkas – Efter sjätte förlusten mot Trelleborg sparkades tränaren Lennart Wass och ersattes av Magnus Pehrsson, som egentligen inte skulle tillträda förrän 2012.

Sportchefen hotas – Djurgårdens sportchef Stefan Alvén hotades av klubbens supportrar. Efter det avgick han direkt. I dag ska en ny ordförande utses.

ARTIKELN HANDLAR OM