Tänkte lämna Dif - nu vinner han på kaoset

Joel Perovuo tar Sjölunds plats i nya spelsystemet

Foto: Bildbyrån
Joel Perovuo tar över Daniel Sjölunds gamla plats när Magnus Pehrsson möblerar om i laget. Sjölund får en ny offensivare roll i det nya 4–2–3–1-systemet.
FOTBOLL

Han är största vinnaren i det nya spelsystemet.

Men under Banda/Wass var Joel Perovuo bänkad eller på fel position, så han över-

vägde att lämna Djurgården.

– Det finns lägen när det är bättre för dig själv och klubben att hitta något bättre,

säger han.

Djurgården går över till 4–2–3–1. Försvaret överger det rena zonspelet för viss man-mot-man-markering. Men Magnus Pehrssons största ingrepp i dag mot Halmstad är att flytta fram Daniel Sjölund ett hack.

Joel Perovuo, som nu tar Sjölunds gamla plats, tackar för det.

– Jag är jättetaggad. Det är naturligtvis jätteskönt att få spela där Djurgården värvade mig för att spela, säger han.

”Plötsligt var jag bänkad”

I fjol värvades FC Honkas mittfältsmotor till Djurgården. 24-åringen var van vid att bära sitt lag, men nådde inte startelvan. När han spelade var det som yttermittfältare.

– Det var en ny situation. Plötsligt satt jag på bänken. I fjol tog det tid att hantera det på bra sätt. Jag tyckte lite ”vad fan, jag borde spela”, säger han och lägger till att han övervägde att lämna klubben.

– Förstås var det så. Jag har inte tid att vänta ett par år på min chans. Hittar man ett läge själv där ”fan, det är ingen skillnad på vad jag gör, jag kommer inte spela ändå” är det bättre att hitta något annat.

Hur ser du på den tunga tiden nu?

– Visst, det var jättetungt när jag kände att jag spelade bra men inte fick starta. Men det har varit bra för mig mentalt. Jag har blivit starkare.

ARTIKELN HANDLAR OM