”Pehrsson är en vinnare”

0–0 mot Gefle – då hyllar Dif-spelarna nya tränaren

1 av 2
Youssef hyllar nye managern.
FOTBOLL

GÄVLE. Nya managern Magnus Pehrsson vet fortfarande inte hur det är att förlora med Djurgården.

Två segrar och i går en viktig bortapoäng mot Gefle IF.

– Magnus Pehrsson är en vinnare, säger Christer Youssef.

Efter fem raka förluster har Djurgården nu spelat tre matcher utan att förlora sedan Magnus Pehrsson tog över huvudansvaret.

Först premiärsegern mot bottenkollegan Halmstad som följdes upp med vinst mot IFK Luleå i Svenska cupen. I går tog Djurgården poäng borta på Strömvallen mot svårspelade Gefle IF.

– Nöjd är väl fel ord att använda kanske, men vi gör en bra prestation, vi fungerar som ett kollektiv och spelarna följer spelidén och taktiken till fullo. Jag är glad att vi får en poäng med oss på bortaplan, säger Magnus Pehrsson.

”Klantig utvisning”

Men det hade kunna bli seger. Djurgården var på gång rejält i andra halvlek och på väg att ta över när Joel Riddez fick upp armen på boll och tilldelades sin andra varning.

– Där och då dog matchen. Sedan var det bara att försöka behålla poängen vi hade istället för att gå för tre. Om det var en hård dömd hands? Jag vet inte, jag höll på och titta i mina anteckningar så jag vill inte uttala mig, säger Magnus Pehrsson.

– Jag vill inte säga att den var feldömd, men det var klantigt av mig och visst dödade den matchen, vi var verkligen på gång där. Den första varningen jag fick var inte mycket att snacka om, men jag tycker att den sista var lite hårt dömd, säger Joel Riddez.

”Är på rätt väg”

– Jag tycker mer att det såg ut som en ren reflex, säger Christer Youssef.

– Men jag är nöjd med poängen vi fick med oss och att vi nu är på rätt väg igen. Fem förluster har blivit tre raka utan förlust sen vi ändrade i ledningen. Vi har fått tillbaka moralen i laget igen.

FAKTA

DIF:s RESULTAT UTAN PEHRSSON:

4/4: Djurgården–AIK 0–0

11/4: Kalmar FF–Djurgården 3–2

15/4: Djurgården–Malmö FF 0–1

19/4: GAIS–Djurgården 2–1

24/4: Djurgården–Norrköping 1–3

1/5: Trelleborg–Djurgården 3–2

DIF:s RESULTAT MED PEHRSSON:

7/5: Djurgården–Halmstad 2–0

11/5: Luleå–Djurgården 1–2

15/5: Gefle–Djurgården 0–0

ARTIKELN HANDLAR OM