Pehrsson: Domsluten som avgör matchen

Dif:s segersvit bruten: ”Tre avvinkningar är helt fel”

Foto: Niclas Hammarström
Inte överens Mattias Jonson tyckte att han skulle haft en straff i första halvlek – och han fick medhåll av sin tränare Magnus Pehrsson. ”Vi har otur. Det är tre vinkningar, en för frispark och två för offside, som är helt fel”, säger Pehrsson.
FOTBOLL

En poäng mot serieledarna och femte raka matchen utan förlust.

Ändå var det ett irriterat Djurgården som lämnade Stadion efter matchen.

– Tre avvinkningar är helt fel, det är tre frilägen vi pratar om och det avgör matchen, säger managern Magnus Pehrsson.

Situationerna som Djurgården irriterar sig på.

Efter Helsingborgs 1–1-mål i andra halvleken var det serieledarna från Skåne som skapade flest och bäst lägen att avgöra mötet på Stadion.

Om man inte räknar lägena som aldrig fick avslutas.

Vid tre tillfällen under en kort period i andra halvlek kom Djurgården med bra fart och i bra läge en bit in på Helsingborgs planhalva.

Vid samtliga tillfällen blev de avvinkade av linjedomaren.

”Avgör matchen”

Avvinkningar som både ledare och spelare i Djurgården hade svårt att förstå.

– Vi har otur. Det är tre vinkningar, en för frispark och två för offside, som är helt fel. Det är tre frilägen vi pratar om och det avgör matchen, säger Magnus Pehrsson som dessutom ansåg att Djurgården blev blåsta på en straff i första halvlek när Mattias Jonson togs hårt i samband med ett avslut.

– Det kändes som straff. Det är tufft. Och det är väldigt hårfina offsideavvinkningar på kort tid där han fäller istället för friar och det menar jag är tufft. Det är tre anfall som vi inte fick avsluta, ena gången var vi två mot en och de andra två var rena frilägen.

Snackade du med linje-domaren efteråt?

– Nej, jag gör aldrig det.

”Kändes konstigt”

Även Johan Oremo, som var inblandad i situationerna, var tveksam till bedömingarna.

– Det kändes konstigt och inte som att det var offside.

Är det någon speciell situation som du tänker på?

– Vi har den när jag släpper den till Kennedy, då har han ett bra läge att komma till skott. Och så har vi den när ”Daja” (Daniel Sjölund) slår ut den till Rajalasko, då har vi också ett bra läge. Raja är på väg framåt, på väg förbi sin ytterback, säger Oremo.

FAKTA

Sportbladets Oskar Månsson om...

... Matchen

Formlaget nummer ett mötte topplaget nummer ett och det märktes på många sätt. Även om varken Helsingborg eller Djurgården fick spelet att stämma sådär fullständigt hundraprocentigt så blev det ändå en match högt över det allsvenska genomsnittet. Passningsspelet och det individuella kunde väl varit bättre här och där men tempot och intensiteten var först-klassig. 1–1? Rättvist!