”Jag är inte rädd för konkurrens”

Ny back – då riskerar Ceesay bänkning: ”Det är inget jag tänker på”

Foto: PONTUS FERNEMAN
Kan petas Djurgården har värvat Peter Nymann från Esbjerg i Danmark. Då riskerar högerbacken Kebba Ceesay att hamna på bänken.
FOTBOLL

Djurgården har värvat landslagsmeriterade Peter Nymann, 28, från Danmark.

Då lär Kebba Ceesay, 23, hamna på bänken.

– Jag är inte rädd för konkurrens, säger Djurgårdens högerback.

Foto: Foto: AP
rödvit Peter Nymann har gjort en landskamp för Danmark: en vänskapsmatch mot Thailand i mars 2010

Kebba Ceesay startade 26 matcher för Djurgården förra säsongen. I år har han spelat från start i alla matcher utom två, men frågan är hur många fler det blir?

I mitten av denna vecka ansluter klubbens senaste nyförvärv – Peter Nymann, som Djurgårdsmanagern Magnus Pehrsson fick upp ögonen för under sin tid i Danmark.

”Har kontrakt”

– Jag har bara läst att vi har värvat. Det är inget jag tänker på. Jag har kontrakt med Djurgården till nästa år. Allt fokus är på det. Jag har inte pratat något med Magnus (Pehrsson), säger Ceesay.

Teoretiskt sett, om du får sitta mycket på bänken kan du lämna Djurgården då?

– Inga kommentarer på det. Jag fokuserar bara på laget. Jag vill hjälpa laget så gott jag kan. Är det något, får vi ta det internt. Jag har inte tid eller ork att sitta hemma och vara orolig.

Finns det något positivt för din del med värvningen av Nymann?

– Absolut. För att utvecklas behövs hård konkurrens så att man inte slappnar av. Jag är inte rädd för konkurrens, säger Ceesay.

”Får sida på planen”

I dag väntar bortamatch mot Helsingborg för Djurgården, men 23-åringen vill inte tippa utgången.

– I stället för att snacka och vara kaxiga får vi visa dem på planen. Det ger inget att snacka på förhand och sen händer det inget. Vi fokuserar bara på vårt spel, säger Ceesay.

Det låter som att du är 35 år och har spelat fotboll i hundra år.

– Haha. Jag tycker bara det är viktigt att vi har fötterna på jorden och inte svävar i väg. Nu har det gått bra ett tag, men vi har fortfarande mycket att förbättra.