Pehrssons hobby: twittra om Dif

”Kul att kunna förmedla”

FOTBOLL

Hur är stämningen i Djurgården? Var äter Magnus Pehrsson lunch? Vad är nyckeln i livet?

Svaren hittar ni på Djurgårdentränarens Twitter.

– Det är kul att kunna förmedla något till folk som är intresserade, säger Magnus Pehrsson.

Pehrsson.

Twitter har internationellt sett blivit ett sätt för såväl popartister som politiker och idrottsstjärnor att få direktkontakt med sina fans. I allsvenskan har dock inte microbloggverktyget nått ut lika brett.

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson är ett undantag. I februari startade han ett konto och förklarade att hans tweets skulle handla om processen i att bygga upp Djurgården.

”Är två anledningar”

När han fick kliva in och ta över som manager i början på maj tystnade det dock. Men i takt med att laget har vänt trenden har Twitterflödet stärkts eftersom.

– Det är två anledningar till det. Det ena är att jag jobbade extremt mycket under en period och hade varken energi eller intresse att ge ifrån mig något annat än att ge allt inåt mot spelare. Sen är en annan viktig anledning att jag i dag har en telefon som gör att jag kan skriva när jag vill, vilket jag inte hade tidigare. Så enkelt är det, säger Pehrsson.

”Är ganska roligt”

Vad är det som är bra med Twitter?

– Det vet jag inte om det är nåt bra, det har jag inte funderat på. Men jag tycker det var ganska roligt och fick bra respons innan jag började. Jag tycker det är kul att kunna förmedla något till folk som är intresserade, det är väl modernt och bra. Så då gör jag det.

FAKTA

PEHRSSONS SENASTE TWEETS

18 juli: Nanne färgglad idag... Och Kalmar imponerar tycker jag. Tydligt att Nanne kollat in Barcelonas spelform. Jag gjorde detsamma i vintras och därför kan jag tydligt se Barcas lösningar i dagens Kalmar... Sobralense har nog fått se klipp med Messi...

18 juli: Äntligen syre i luften i Stockholm City! Som jag längtat...ser fram emot en fartfylld träning imorgon och en högintressant U21 match mot Norrköping. Vi har ett mycket starkt lag på plan och behöver seger för att nå slutspelet senare i höst. Gör Gilbert mål igen? God natt

19 juli: På kaknäs nu. En sista genomgång med Carlos och de andra i teamet om dagens träning, träning och sen analys med spelarna av senaste matchen.

3-0 seger för U21 mot Norrköping, bra gjort och många spelare som ser fräscha ut, bra! Vi ska fortsätta vara skadefria och vinna matcher...

21 juli: Äntligen tillsammans med familjen igen! Blir en perfekt upptakt till måndagens match i Borås följt av resa till Sundsvall och U21 på tisdag.

21 juli: Tror nyckeln till det mesta här i livet är att vara här och nu, intensivt eller bara vila... jaja, grymt bra vecka hittills och mer kommer..

22 juli: Ledig dag och lunch på Sturehof, kan inre bli så mycket bättre. Bra sportslig lösning att Dembo spelar med oss resten av säsongen. Kul!

23 juli: Utforskar andra delar av staden nu...Urban deli vid Nytorget riktigt snyggt och trevligt.

24 juli: Precis rätt stämning och känsla på träningen idag, lovar gott inför matchen imorgon...laddade!