”Vi vet att vi behöver två poäng till”

Djurgården pressat med två omgångar kvar

FOTBOLL

Två matcher kvar – och Djurgården har fortfarande inte säkrat sitt allsvenska kontrakt.

Efter 0-1 mot Malmö FF skiljer det fyra poäng ner till kvalstrecket.

– Vi vet att vi behöver två poäng till, säger Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson.

Inga bangers från supporterhåll den här gången, men väl några riktiga smällare från spelarna. Under den första halvleken av omspelsmatchen var Djurgården klart farligast, och Johan Dahlin fick storspela.

– Vi skapade mycket, och högg när vi fick chansen, säger Mattias Jonson till Canal Plus.

Ändå var det Malmö som tog ledningen precis före pausen. Wilton Figueiredo sköt en frispark som styrdes i mål av hoppande Djurgårdsspelare i muren. Pa Dembo Touray blev helt ställd.

– Synd, men det är sånt som händer, säger Jonson.

Malmö spelade sin andra match på ett och ett halvt dygn, men det var bortaspelarna som såg mer slitna ut i den andra halvleken. Mathias Ranégie, Ricardinho och Daniel Larsson hade alla fina chanser att utöka ledningen.

”Förlorar trots fler lägen”

– Jag skulle vilja se matchen igen, men jag har en känsla av att vi förlorar matchen. Eller ja, det gjorde vi ju. Men att vi förlorar matchen trots att vi skapar fler lägen, säger Magnus Pehrsson.

Han var nöjd med spelarnas insats.

– De gör det bra, sen är det ett oturligt mål. Som kom till efter tre tveksamma situationer. Först straffläge för Petter Gustafsson, sen en 50-50-duell på mitten med Mattias Jonson. De får ut bollen, och får sen en tveksam frispark som de gör mål på. Men det är sånt som händer. Vi spelar oss fram till många chanser som vi bör göra mål på.

”Vi behöver två poäng till”

Två matcher kvar för Djurgården. Först borta mot redan nedflyttningsklara Halmstad. Och sen avslutning hemma mot Gefle.

– Vi vet att vi behöver två poäng till, om inget exceptionellt inträffar. Tyvärr blev det noll poäng i dag, men nu börjar vi förbereda oss för Halmstad.

FAKTA

Malmö FF–Djurgården 1–0 (1–0)

1–0 Wilton Figueiredo (45).

Varningar, Malmö FF: Jimmy Durmaz, Filip Stenström. Djurgården: Jani Lyyski, Kennedy Igboananike.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Malmö FF (4–4–2): Johan Dahlin – Filip Stenström, Pontus Jansson, Markus Halsti, Tobias Malm (Ricardinho 66) – Jimmy Durmaz (Omid Nazari 81), Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn (Amin Nazari 72), Jiloan Hamad – Daniel Larsson, Mathias Ranégie.

Djurgården (4–4–2): Pa Dembo Touray – Peter Nymann, Joona Toivio, Jani Lyyski, Joel Riddez (Philip Hellquist 69) – Christer Youssef, Kasper Hämääläinen (Daniel Jarl 84), Emil Bergström, Petter Gustafsson – Nicolaj Agger, Mattias Jonsson (Kennedy Igboananike 58).

ARTIKELN HANDLAR OM