”Vore bra för vår och deras skull med en lösning”

Pehrsson satte in Lyyski och Ayuba – trots att klubben vill bli av med dem

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
ger order Magnus Pehrsson har en hel drös med nyförvärv att spela in i laget – men även gamla uträknade spelare får alltså chansen.
FOTBOLL

I går premiärspelade Djurgården mot Sirius med hela sju nyförvärv.

Men också med Yosif Ayuba och Jani Lyyski – som klubben vill bli av med.

– De är såklart Djurgårdsspelare, men det är inte några jag kommer prioritera, säger Magnus Pehrsson till Sportbladet.

Efter fjolårssäsongen var Magnus Pehrsson oerhört tydlig, Jani Lyyski, Johan Oremo, Kennedy Igboananike och Yosif Ayuba var överflödiga och borde söka sig bort från Djurgården. Men nu är vi i slutet januari och alla fyra är fortfarande Djurgårdens spelare.

”Vi får väl se”

I går mötte Djurgården Sirius i försäsongspremiären och då fanns både Jani Lyyski och Yosif Ayuba på planen i 45 minuter tillsammans med flera nyförvärv som är på väg att peta ut de båda ur klubben.

Vad säger du om att de fortfarande är i truppen och tränar med laget?

– Det har inte varit några problem, men det är klart både för vår och deras skull att det vore bra om det blir en lösning så snart som möjligt, säger Magnus Pehrsson.

Jani Lyyski som gjorde 19 matcher från start förra säsongen vill helst inte kommentera den uppkomna situationen efter årets första match.

– Djurgården har sagt sin önskan om min framtid och vi får väl se, har inte så mycket andra kommentarer, säger han.

Det måste vara en märklig situation?

– Ja det är en märklig situation. Det enda jag kan säga är att jag ska se till att vara en så bra fotbollsspelare som möjligt. Resten blir bara löjligt om jag kommenterar, säger den finske mittbacken.