Publikvärd anmäld för ofredande

Amanda, 23, om visiteringen inför matchen: ”Han drog med fingret mellan mina ben”

Foto: SCANPIX
Den tillresta djurgårdsklacken under matchen på Nya Parken i går var stor.
FOTBOLL

Bortaresan till Norrköping blev en mardröm för två kvinnliga Djurgårdssupportrar.

Nu har de polisanmält en publikvärd för sexuellt ofredande.

– Han drog med fingret mellan benen när han visiterade mig, säger Amanda, 23.

Foto: SCANPIX
Supportrarna visiteras Det var i samband med insläppet inför gårdagens match som de båda kvinnorna polisanmälde en av Norrköpings publikvärdar för sexuellt ofredande. OBS! Bilden är tagen från mötet mellan Norrköping och Djurgården i fjol.

Hon åkte på Djurgårdens bortamatch mot Norr­köping tillsammans med sin pojkvän. När de skulle gå in på Nya Parken tyckte hon att publikvärden som visiterade henne gick över gränsen.

– När han drog långfingret längs med vänsterbenet hoppade jag till och tänkte ”oj, där hamnade han för långt”. När han gjorde samma sak på höger kände jag ”fan, det här är verkligen ­inte okej”. Det var ingen olyckshändelse.

”Han tog överallt”

Amanda vände sig till sin pojkvän och sa att hon aldrig hade blivit så noga ­visiterad förut. Bakom henne reagerade en fyra år ­äldre tjej över samma sak.

De valde direkt att prata med Djurgårdens supporterpolis. På deras inrådan tog de kontakt med två lokala poliser i Norrköping, och båda tjejerna pekade ut samma person.

Båda två går på nästan ­alla Djurgårdens matcher. Amanda säger att hon aldrig varit med om en ­liknande visitering.

– Inte ens på derbyna har det varit så mycket. Om de ska visitera så långt upp mellan benen eller över hela kroppen brukar de ofta fråga om det är okej först. Här tog han överallt.

Amanda säger att hon förstår att det kan vara känsligt för killar att visitera tjejer, men tycker att man i så fall ska be en kvinna göra det.

Polisen bekräftar

– Vi vill inte att det ska hända fler personer. Hade det här varit första gången jag var på en match hade jag aldrig velat gå igen.

Peter Aronsson vid polisen i Norrköping bekräftar att man har fått in en polisanmälan från matchen.

– Ja, vi har fått in en polisanmälan för sexuellt ofredande. Det ska ha skett av en publikvärd i samband med visitationen, säger han.

Så svarar IFK Norrköping på anklagelserna – läs separat artikel här!

FAKTA

”När han drog långfingret längs med vänsterbenet hoppade jag till och tänkte 'oj, där hamnade han för långt'. När han gjorde samma sak på höger kände jag 'fan, det här är verkligen inte okej'.”

Amanda, 23.

”Jag har fått namnet på personen och det finns inte en chans. Jag satte mig på ändan när jag hörde det här. Det kanske handlar om missnöje med andra saker.”

Eva Åberg, säkerhetsansvarig i Norrköping.

”Vi vill inte att det ska hända fler personer. Hade det här varit första gången jag var på en match hade jag aldrig velat gå igen.”

Amanda, 23.

”Jag kan inte kommentera det i nuläget men om det skulle stämma så är det fruktansvärt, förkastligt, så får man inte bära sig åt.”

Norrköpings ordförande Peter Hunt.