Vaihos svar – nollade mot serieledarna: 'Ska vara #1'

Vaiho motade alla tio skott från serieledande Elfsborgs.
FOTBOLL

Ifrågasatt poängsu­mpare och snart utmanad om ­förstaplatsen igen.

Då svarade Tommi ­Vaiho med att hålla nollan mot serieledarna.

– Jag ska fortsätta som förstamålvakt, säger han.

När Djurgården värvade Kenneth Höie, 32, från Elfsborg i slutet av juni var tanken att sätta punkt för klubbens svajiga målvaktsspel.

För Tommi Vaiho, 23, var köpet av Höie ytterligare ett inslag på hans redan brokiga målvaktsbana i Djurgården. I våras var han bänkad bakom Kasper Jensen, 29, och när han väl fått spela har misstag och tveksamma ingripanden kostat Dif dyrbara poäng.

– Det är klart, jag var ju tvåa bakom Dembo (Touray) under några säsonger och då var det inget snack om vem som skulle stå. Sen fick jag börja på bänken i våras och det blev lite ryckigt ett tag när jag väl fick stå. Men nu känner jag att jag börjar komma in i det på allvar, säger Tommi Vaiho.

”Jag ska stå mot Gif”

En hållen nolla mot serieledarna, som hade tio avslut mot mål, är en fjäder i hatten god som någon för Vaiho när nu Kenneth Höie blir spelklar till veckan (1 augusti).

– Jag blir inte stressad av det, det är bara bra att det blir mer konkurrens. Eller... bara bra är det inte såklart (skratt). Men jag gjorde en bra match nu och har spelat bra på slutet så det känns jävligt bra, säger Vaiho vars Djurgården möter Sundsvall borta på måndag nästa vecka.

– Jag ska stå då också.