Guldhjälten klar för Dif

Två nyförvärv presenterade av Stockholmsklubben

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN
Ny Dif-trio Jesper Arvidsson (t v) klar sedan tidigare, samt Andreas Johansson (mitten) och Luis Emilio Solignac är tre nyförvärv inför nästa säsong.
FOTBOLL

Andreas Johansson återvänder till Djurgården.

På måndagens presenterade klubben 34-åringen som sitt senaste nyförvärv.

– Det är en dröm som jag har haft i bakhuvudet hela tiden så det ska bli jättekul, säger Johansson till klubbens hemsida.

Sportbladet skrev i mitten av november om affären som på måndagen blev officiell.

– Jag har alltid känt att ska jag komma tillbaka till Sverige så vill jag till Djurgården. Det är en dröm som jag har haft i bakhuvudet hela tiden så det ska bli jättekul, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

Johansson tog två SM-guld och ett cupguld under sin förra sejour i klubben, 2000-2004. Efter spel i Wigan, Ålborg och senast Odense hoppas 34-åringen på nya framgångar i Stockholm.

Ny anfallare också klar

– Det är ett bra och naturligt steg att ta medan jag fortfarande har något att bidra med.

– Mina fem säsonger (i Djurgården) var i stort sett en enda stor positiv resa. Jag spelade “tia” och hade en roll som var skräddarsydd för mig. Jag tänkte inte så mycket på defensiven utan överlät det mer eller mindre åt andra i laget.

Djurgården meddelar också att de är överens med Buenos Aires-klubben Club Atlético Platense om ett årslångt lån av anfallaren Luis Solignac.

– Djurgården är en underbar och stor klubb. Jag gillar att vara här och kände att det var ett ställe som jag kunde stanna på, säger Luis Solignac som tränat med Djurgården under november.

FAKTA

Andreas Johansson

Född: 5 juli 1978 i Vänersborg.

Klubb: Djurgårdens IF.

Tidigare klubbar: Melleruds IF, Degerfors, AIK, Djurgården, Wigan (England), Ålborg (Danmark), Odense (Danmark).

Position: Mittfältare.

Landskamper: 16.

Främsta meriter: Svensk mästare med Djurgården 2002 och 2003, cupmästare med AIK 1999 och Djurgården 2002 och 2004, danska ligamästare 2007/2008.

Aktuell: Har skrivit tvåårskontrakt med Djurgården och återvänder till klubben efter åtta år som utlandsproffs i England och Danmark (TT)