Hattrick av Erton – storseger för DIF

Uppvisning av Fejzullahu: ”Man har ju känslan”

1 av 5 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
FOTBOLL

Erton Fejzullahu bombade upp tre bollar i krysset när Djurgården rivstartade i svenska cupen.

Nu är det fullt fokus på turneringen som gäller.

– Det är snabbaste vägen ut i Europa, säger Fejzullahu till Sportbladet.

Division 1-laget Umeå hade inte mycket att sätta emot Djurgården, trots att man ställde upp med en kompakt, defensiv uppställning.

Framförallt hade man ingen chans att stoppa Erton Fejzullahu som gjorde alla målen i 3-0-matchen.

Först satte anfallaren två straffar, ett i vardera kryss, innan han avslutade sin uppvisning med att snurra upp två Umeå-backar och tryckte upp ett vänsterskott i närmsta hörnet.

– Jag gick på kraft med vänstern. Jag är högerfotad egentligen men det märks inte som ni såg, säger Erton och skrattar när Sportbladet träffar honom på Grimsta IP efter matchen.

Straffarna kommenterar han med ett nytt leeende:

– Det är där de ska sitta. Man har ju känslan.

Inte imponerad av Umeå

Samtidigt vill han inte dra för stora växlar av segern mot division 1-laget.

– Det är inte så mycket att säga. De spelade med en fembackslinje men det kändes som tre. Vi kom igenom precis som vi ville.

Vad har ni för chanser att vinna gruppen?

– Vi har stora chanser nu när vi vann med tre mål. Det är inget att hålla igen när det är utslagsturnering. Och det är snabbaste vägen ut i Europa, fem matcher till och så har vi platsen.

Är cupen lika viktig som allsvenskan?

– Det är lika viktigt, om inte viktigare. I allsvenskan måste du spela 30 matcher innan du kan få din Europa-plats, här räcker sex matcher. Och håller formen i sig här, då är man redo när allsvenskan börjar.

När det återstod en kvart av Umeå-matchen byttes hattrickskytten ut och fick motta stora applåder från hemmaläktarna.

– Det är härliga fans, jag har verkligen känt mig älskad sedan jag kom hit. Det känns jävligt kul att vara i den här klubben, säger Erton, som dock inte lär spela i Djurgården för evigt.

Siktet är inställt på ett nytt Europa-äventyr.

– Till sommaren? Jag vet inte. Men självklart har jag ambitionen att komma ut igen och det vet klubben också. Det är därför som de satsar stenhårt på mig så att jag kan utvecklas och ta klivet ut igen.