Drömmål av Oyal i Djurgårdens genrep

Leder mot Erton: ”Han får träna upp sig”

Foto: BILDBYRÅN
Nahir Oyal.
FOTBOLL

Nahir Oyal stod för matchens prestation när Djurgården slog Kalmar med 3-1.

Yttermittfältaren skruvade upp en frispark i krysset – och leder nu den interna tävlingen mot Erton Fejzuallhu med 2-0.

– Den satt där den skulle, konstaterar Oyal efter vinsten.

Djurgården fortsätter att visa fin form.

I det allsvenska genrepet mot Kalmar på Stadshagens IP blev det 3-1 efter mål av Amadou Jawo, Nahir Oyal och Godsway Donyoh.

Det snyggaste Djurgårdsmålet var utan tvekan det andra, som kom med kvarten kvar då Nahir Oyal satte en frispark direkt i nät.

– Jag kände att jag skulle sätta den. Man blir glad när man får sådana lägen, det tror jag att alla frisparksskyttar känner. Får jag den träffen är det svårt för målvakten att hinna, säger Oyal till Sportbladet efter matchen.

Ledning i interntävlingen

Målet betyder också att Oyal, som även nätade i träningsmatchen mot Gefle, drar ifrån mot Erton Fejzullahu i den interna "frisparkskampen" som man tävlar i.

– Ja, nu är det 2-0. Erton får se till att träna lite, han måste jobba upp sig, säger Oyal med ett leende.

Det första målet i matchen gjordes av debutanten Amadou Jawo, som petade in en boll efter en kvart.

– Han hade inte så många chanser men när det dök upp ett läge så satte han den. Han gjorde ett enkelt mål och det får han gärna fortsätta med, säger managern Magnus Pehrsson som överlag var nöjd med insatsen.

– Jag är nöjd för att vi vann och för att vi till stora delar var det bättre laget, säger han.

Obesegrade i mars

– Vi har spelat fyra matcher i mars, vunnit tre och i den fjärde (mot Åtvidaberg) räckte det med kryss för att gå vidare i cupen. I dag saknar vi vår bäste spelare, Erton, men gör tre mål och visar att vi kan vinna utan honom.

Är det viktigt att visa att ni inte är Erton-beroende?
– Jag vill nog vända på det. Jag vet inte hur Elfsborg ser ut Anders Svensson, eller Göteborg utan Tobias Hysén. Jag förstår ifrågasättandet eftersom vi inte har så etablerade spelare i offensiven, men jag tror att alla lag skulle vara beroende av en landslagsforward.

Målvakten Kenneth Höie var också mestadels belåten med matchen.

Framförallt var han imponerad av frisparken från Oyal.

– Det är vanskligt för målvakten när han skjuter, han har ett bra skott som wobblar. Det visade han senaste på träningen i går.

Jaså, satte han en frispark på dig då?

– Nej, då räddade jag (skratt).

FAKTA

Djurgården–Kalmar 3-1

1-0 Amadou Jawo (15)

1-1 Erik Israelsson (30)

2-1 Nahir Oyal (75)

3-1 Godsway Donyoh (90)

Djurgårdens startelva: Kenneth Höie – Peter Nymann, Mattias Östberg, Marc Pedersen, Jesper Arvidsson – Daniel Amartey, Yussif Chibsah – Brian Span, Andreas Johansson, Nahir Oyal – Amadou Jawo.

Kalmars startelva: Lucas Hägg Johansson – Mats Solheim, Ludvig Öhman, Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri – Erik Israelsson, Henrik Rydström – Romario, Jonathan McDonald, Daniel Mendes – Jonathan Ring.

ARTIKELN HANDLAR OM