”När jag är som bäst är jag ostoppbar”

FOTBOLL

Helsingborg har ett av landets tätaste försvar.

Men Erton Fejzullahu kommer inte att specialstudera mittbackarna som han ställs mot i dag.

– När jag är som bäst så ska jag vara ostoppbar, säger Djurgårdens anfallare.

Erton Fejzullahu är redo för premiären.

Det är i dag som allsvenskan börjar, men Erton Fejzullahu har redan hunnit med en hel del den här säsongen.

I januari knorrade han in ett mål i landslaget och därefter har han varit med om att ta Djurgården till kvartsfinal i cupen med fyra mål på tre matcher.

Men nu är det alltså seriepremiär som gäller.

– Riktigt kul. Helsingborg är ett av Sveriges bästa lag, de är med varje år och krigar om topplatserna. Så det blir ingen lätt fotbollsmatch, säger den 24-årige anfallaren.

”Kan spela utan press”

Vad talar för er?

– Formen som den sett ut på träningsmatcherna och i cupen. Och hur det sett ut på träningen. Alla är individuellt bättre nu än i fjol.

Att Djurgården konsekvent tippas i mitten av tabellen är perfekt, menar Erton.

– Det är bra som det ser ut, för då kan vi spela vårt spel utan press. Men jag vet att vi är bättre nu. Sen om vi blir trea, fyra, etta eller femma kan jag inte säga.

”Jag kör mitt race”

Att Helsingborg har ett av allsvenskans bästa försvar på senare år skrämmer inte. Djurgårdsanfallaren har inte lagt någon energi på att plugga in styrkor och svagheter hos HIF:s mittbackar.

– Jag har inte så bra koll, men det finns väl ingen anledning att ha det, säger han.

Är det inte bra att ha koll?

– Jo, absolut, men jag kör mitt race och när jag är som bäst så ska jag vara ostoppbar. Jag ska fokusera på att vara så bra så möjligt, att nå mitt max. Då kvittar det vem som står i vägen, då är det bara att ta klivet över.

Tror du att de har respekt för dig?

– Ja, det tror jag. De vet att de kommer få det jobbigt och att det är en bra spelare som de får mot sig. De kommer att ha respekt, frågan är bara hur mycket. De lär ha kollat vad jag är bra på för att försöka låsa mitt spel.

ARTIKELN HANDLAR OM