”Vem vågar träna Djurgården nu?”

Fansen vänder sig emot hoten

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Magnus Pehrsson.
FOTBOLL

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson avgår – efter hot.

Nu vänder sig fansen emot personerna som konfronterade honom och tar kraftigt avstånd.

”Låt oss stå upp för Djurgården, för vårt lag och visa vilken supporterkultur vi står för”, skriver Järnkaminerna i ett uttalande.

Nyheten slog ner som en bomb.

Djurgården kallade med kort varsel till presskonferens på Stockholm Stadion, där klubben meddelade att tränaren Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobson avgår.

Pehrsson ska ha mottagit direkta hot av tre personer från en inofficiell supportergrupp i samband med tisdagens träning. Hot som handlade om att dåliga resultat för Dif skulle innebära konsekvenser för hans privatliv.

”Vinner vi SM-guld nu...?”

På aktiva Djurgårdsforum som Svenska Fans och Djurgårdens officiella fansorganisation Järnkaminerna tas beskedet om att Pehrsson och Jacobson avgår inte emot väl.

Flera supportrar är starkt kritiska till personerna som hotade Djurgårdstränaren, och uttrycker såväl frustration som oro för framtiden.

Vem skulle våga vara tränare i en Stockholmsklubb när det här händer gång efter gång? Vem? Vad tror de som hotar ska hända nu? Nu vinner vi SM-guld eller vadå? Det blir inte bättre för nu ska vi försöka hitta en duktig, erfaren och tydligen orädd tränare mitt under säsong”, skriver signaturen Jocke963 på Järnkaminernas nätforum.

Vår förening är helt förstörd. Det sportsliga är irrelevant just nu. Så länge dessa människor som är slut i huvudet får bestämma och stå över föreningsdemokratin är det kört”, skriver signaturen JissoZakke på Svenska Fans.

Järnkaminerna: ”Stor sorg”

Järnkaminernas styrelse har även publicerat ett uttalande på sin hemsida:

”Det är med stor sorg vi nås av nyheten att MP och TJ lämnar DIF, särskilt sättet det sker på berör oss väldigt illa. Järnkaminerna tar avstånd från alla former av hot. Även om säsongen inte blivit vad vi önskade finns det aldrig någon giltig anledning att hota djurgårdare.”

”Vi vill med detta uttalande ge Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson vårt stöd och uttrycka vår ilska över det som skett. Just nu är DIF på botten på många sätt men vi är fast beslutna om att göra vårt för att fortsätta arbeta för DIF:s bästa, med start imorgon på Stadion mot Syrianska. Låt oss stå upp för Djurgården, för vårt lag och visa vilken supporterkultur vi står för. Vi kommer inte att glömma de viktiga saker som Magnus och Tommy gjort för DIF.”

FAKTA

Fansens reaktioner på nätforum

jocke963, Järnkaminerna:

Vem skulle våga vara tränare i en Stockholmsklubb när det här händer gång efter gång? Vem?

Vad tror de som hotar ska hända nu? Nu vinner vi SM-guld eller vadå? Det blir inte bättre för nu ska vi försöka hitta en duktig, erfaren och tydligen orädd tränare mitt under säsong

stadion11, Järnkaminerna:

"Avgår efter hot".

Ska vi se detta ännu en gång!? Jag blir så jävla förbannad.

Banderoller: JA

Sånger: JA

"Möten": NJA

Hot: Nej för fan...

Det här lär inte göra säsongen bättre.

M14, Järnkaminerna:

Är orolig för att vi, trots situationen under nuvarande säsong, nu får börja om från början med det vi jobbat med under der senaste åren.

JissoZakke, Svenska Fans:

Vår förening är helt förstörd. Det sportsliga är irrelevant just nu. Så länge dessa människor som är slut i huvudet får bestämma och stå över föreningsdemokratin är det kört.

Alltid Oavsett sedan 1891, Svenska Fans:

Kom igen nu bröder och systrar, det är nu i motvind vi alla måste till Stadion imorgon och stötta de som är kvar. Ramsan "Magnus Pehrssons järnkamier - Tommy J'sons järnkaminer" ska eka på stadion.

Bocas, Svenska Fans:

Tragiskt.

Även om jag också har tröttnat på MP (tyvärr) så är inte dessa hot acceptabelt.

Nu gäller det att vi alla står upp för föreningens framtid.

Rökare i krysset, Svenska Fans:

Låt inte idioterna förstöra era liv. De har ingen rätt att ta DIF från er.

Iron-ical, Svenska Fans:

Jag kan på riktigt inte förstå vad man ville åstadkomma här. Ville man att MP skulle avgå eller var det bara ett försök att få honom skärpt? (Jag vet hur det låter men försöker bara sätta mig in i tankarna). Vad trodde man skulle hända efteråt? Ville man ha Anders Johansson som huvudtränare? Vad trodde man få in i stället? Vill man ens ha någon tränare? Vill de vara tränare själva? 3,5 matcher spelade, semifinal i cupen. Var en härlig vecka framför oss. Jag kommer inte ge upp, låt MPs namn eka imorgon och visa vad majoriteten tyckte.

Järnkaminerna nätforum

Svenska Fans Djurgårdssidas nätforum

ARTIKELN HANDLAR OM