Kaoset kring skandalmatchen

Allt fler inkopplade kring Dif:s bestraffning

1 av 14
FOTBOLL

Det är fortfarande oklart vilka som ska straffa Djurgården efter kaosmatchen mot Union Berlin. Nu är fyra olika fotbollsorganisationer inblandade i klubbarna bestraffning.

– Då vet vi om frågan bollas tillbaka till respektive nationsförbund, säger Krister Malmsten till fotbollskanalen.

Det var under en träningsmatch mellan Djurgården och det tyska laget Union Berlin som det spårade ur. Laget supportrar bråkade både innan och under matchen och fans till de båda lagen stormade planen och kastade bengaler mot varandra. Domaren valde att avbryta matchen efter att det på nytt tänts bengaler i tyskarnas klack .

Nu har, förutom Uefa, också Fifa kopplats in för att avgöra vem som ska straffa de båda klubbarna. I vanliga fall brukar SvFFs disciplinnämnd se över regelbrott som rör svensk lag och Uefa brukar sköta utredningarna när de det rör matcher på europeisk nivå.

Men eftersom den här matchen var en träningsmatch vet ingen vem som ska straffa klubbarna. Det saknas liknade domar att använda som prejudikat. Därför frågade SvFF Uefa om hjälp.

"Kan bringa klarhet kring detta"

Uefa har nu i sin tur bett Fifa om hjälp för att reda ut frågan. På fredag kommer representanter från Uefa och Fifa att träffas för att bestämma vilka som ska straffa de båda klubbarna.

– Jag har fått svaret att representanter från de båda organisationerna träffas på fredagen där de förhoppningsvis kan bringa klarhet kring detta, säger SvFFs chefsjurist Krister Malmsten.

Malmsten säger att Uefa och Fifa kan bestämma att det ändå blir respektive fotbollsförbund som får sköta utredningen kring träningsmatchen.

– Så kan det bli, det får vi förhoppningsvis reda på före helgen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM