Dif-kaptenen öppnar för att gå som Bosman

”Jag är i ett ingenmansland”

FOTBOLL

Lagkaptenen Emil Bergström är besviken på Djurgården.

Nu öppnar han för att lämna som Bosman.

– Om de vill ha kvar mig så borde de ta kontakt med mig, säger mittbacken om de strandade förhandlingarna.

Foto: BILDBYRÅN
Emil Bergström.

Djurgården förlorade mot Åtvidaberg hemma på Tele2 Arena. Mittbacken Emil Bergström, 21, hade bra koll på ÅFF:s Ricardo Santos så när som på ett tillfälle. I en 26:e minuten sög anfallaren ner en boll på bröstet, och smällde ur svår vinkel in 1-0 vid den första stolpen.

– Det är bara att gratulera honom. Jag försökte förhindra så att han inte skulle få skjuta den mellan benen på mig. Då dundrar han inte den i första klykan i stället...

”Tyst från Djurgården”

Emil Bergström är nybliven lagkapten i Djurgården, och känd som en hängiven supporter till klubben sedan barnsben. Mittbackens kontrakt går ut efter säsongen, och parterna har inte lyckats komma till en lösning. Nu öppnar Bergström för att lämna som Bosman.

– Just nu vet jag inte vad som händer. Vi är fortfarande i förhandlingar, men Djurgården kommer inte riktigt tillbaka till oss. Så jag är bara här och försöker lira boll så bra som möjligt och hoppas att de ska vilja förlänga med mig. Just nu är det tyst från Djurgården. Jag vet inte vad de vill, det känns som att om de vill ha mig så borde de ta kontakt med mig.

Hur känner du kring det här?

– Det sker ingenting just nu. Jag är i ett ingenmansland. Det är väldigt konstigt. Jag tog över bindeln i år och gör väldigt bra i från mig i varje match. Jag ger 100 procent för klubben och laget varje match, då hoppas jag att de kan ge något tillbaka till mig.

Vill helst stanna

Kan du tänka dig att gå som Bosman?

– Det är väl inget jag föredrar egentligen. Jag älskar den här klubben och jag vill gärna dra in pengar till den. Men om inte Djurgården vill förlänga med mig så är det inte som att jag kommer sluta spela fotboll. Vill de inte och vi inte kommer överens så måste jag söka mig någon annanstans. Men jag vill helst stanna kvar.

När du pratade du med Bosse (Andersson, sportchef) senast?

– Det var tre veckor sedan. Vi hade skickat ett motbud typ tre månader innan det, så det var en kommentar på det. Sen var det inget mer. Det känns som att diskussionerna borde trappas upp, men det har inte hänt något.

Sportchefen Bosse Andersson känner inte igen sig i Bergströms beskrivning av förhandlingarna.

– Nej, eftersom vi har haft mycket kontakt så blir jag förvånad. Vi har en diskussion och vi har pratat med hans rådgivare flera gånger. Emil vet att vi är angelägna om att ha honom kvar.

”Vi vill ha kvar honom”

Tror du att ni kommer lösa förhandlingen?

– Absolut. Jag tror inte att vi varit luddiga. Vi vill ha kvar Emil Bergström, vi har gjort honom till en ledare som lagkapten. Det är under förhandling, det är nog mest det som det handlar om.

Bosse Andersson vill även stänga diskussionen för en eventuell Bosman-övergång.

– Han kan inte gå som Bosman, eftersom det i så fall skulle handla om utbildningsbidrag.

ARTIKELN HANDLAR OM